1. Haberler
  2. Siyaset
  3. HUKUK, CENGİZ DİKİCİ’Yİ HAKLI BULDU

HUKUK, CENGİZ DİKİCİ’Yİ HAKLI BULDU

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HUKUK, CENGİZ DİKİCİ’Yİ HAKLI BULDU

Geçtiğimiz yıl Cumhuriyet Halk Partisi İl Disiplin Kurulu tarafından parti üyeliği düşürülen S. Cengiz Dikici , Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu’nun bu kararı onaylaması sonucu, Ankara 38.Asliye Hukuk Mahkemesi’ne itiraz başvurusunda bulunmuştu. Bugün yapılan duruşmada  mahkeme Dikici’yi haklı buldu. Mahkeme böylece S.Cengiz Dikici’nin parti üyeliğini iade etmiş oldu.

Cengiz Dikici’nin Cumhuriyet Halk Partisi İl Disiplin Kurulu tarafından 3’e karşı 5 oy ile partiden ihraç edilmesi sonucunda, bu kararın Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulunca da 7’ye karşı 8 oyla onaylanmasıyla, Dikici’nin partiden ihraç kararı kesinleşmişti. Yüksek Disiplin Kurulu’nun bu kararına karşı Ankara 38.Asliye Hukuk Mahkemesine itiraz davası açan S.Cengiz Dikici, Bugün görülen 4.duruşma sonucu itirazı haklı bulunarak parti üyeliğini yeniden kazandı.

ADALET VURGUSU YAPMIŞTI

S.Cengiz Dikici itiraz başvurusu öncesi yaptığı açıklamada adalet vurgusu yaparken; “Partimin içerisinde bulamadığım adaleti genel hukuk içerisinde aramak zorunda kalıyor olmak benim için çok daha düşündürücü !” demişti. Mahkeme heyetinin bu kararına itiraz edilemeyeceği bildirirken, Duruşma için Ankara da bulunan Sn. Dikici ile yaptığımız telefon görüşmesinde “Mahkemenin çok doğru bir karar verdiğine inanıyorum, mutluyum.” Derken, önümüzdeki günlerde Balıkesir’e döndüğünde dava süreci ve konuya ilişkin bir basın açıklaması yapacağını bildirdi. Mahkeme Dikici’yi haklı bulurken, Yüksek Disiplin Kurulu’nun kararını da iptal etmiş oldu.

(Haber: C.Saffet Yılmaz/www.yenihabergazetesi.net)

HUKUK, CENGİZ DİKİCİ’Yİ HAKLI BULDU
+ - 0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yenihaber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin