Trol Ağları Denizlere Büyük Zarar Veriyor
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ÇOMÜ iş birliğiyle yürüttüğü hayalet ağ temizliği çalışmaları kapsamında Ayvalık Kız Adası açıklarında yasa dışı trol ağı tespit edilerek denizden çıkarıldı. Ekosisteme büyük zararlar veren ağın, sığ suda avcılık amacıyla bırakıldığı belirlendi.
Yasa Dışı Trol Ağı 10 Metre Derinlikten Çıkarıldı
Bilim İnsanları ve Uzman Dalgıçlardan Koordineli Operasyon
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Deniz ve Kıyı Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Yalova Üniversitesi Sualtı Teknolojileri bölümü dalgıçları, söz konusu ağı başarılı bir operasyonla denizden çıkardı. Ağın, sığ sularda yasaklı trol avcılığı için şebeke yöntemiyle kullanıma hazır hâlde bırakıldığı anlaşıldı.
Başkan Ahmet Akın: “Denizleri Korumaya Kararlıyız”
Trol Ağları Denizlere Büyük Zarar Veriyor
Trol avcılığı, bir veya iki gemi tarafından çekilen, huni şeklinde büyük bir ağla yapılan balıkçılık yöntemidir. Bu yöntemle yüksek miktarda av elde edilse de deniz tabanına geri dönüşü olmayan zararlar verilmekte. Ayrıca denizde kaybolan trol ağları “hayalet ağ” hâline gelerek deniz canlılarının ölümüne neden olmakta ve deniz ekosistemini ciddi biçimde tehdit etmektedir.



