ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

''OTİZMDE BİR GÜN DEĞİL HERGÜN EĞİTİM''

Günümüzde rastlanan en yaygın nörolojik bozukluklardan biri olan Otizm, Amerika Hastalıkları Kontrol Etme ve Önleme Merkezi (Centers for Disease Control Prevention)'nin verilerine göre 2006 yılında her 150 çocuktan 1'inde otizm görülürken, 2018 yılında her 59 çocuktan 1'inde otizm görülmekle beraber, bu sayı son verilerinde ise otizmin 54 çocuktan 1'nde görüldüğü bildirildi.

Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) tanısı almış bireylerin, bağımsız yaşam ve kaynaştırma ihtiyaçlarının dünya standartlarında karşılandığı bir sivil toplum örgütü olmak vizyonuyla “Otizm spektrum bozukluğu” olan bireylere ve ailelerine destek olmak amacıyla 20 Haziran 2016 tarihinde Fatma Tabanlı ve Selda Mırıkyiğit'in kurucu başkanlığıyla 47 kurucu mütevelli heyeti üyeleriyle Balıkesir'de kuruldu.

Otizmde bilinen tek tedavi yöntemi birebir ve yoğun eğitim düşüncesiyle kurulan OBİDEV'in rehabilitasyon merkezinde şu anda 88 öğrenci eğitim almakla beraber, bu  öğrencilerin 62'si 18 ay -10 yaş arası OSB tanılı çocuklar olup, aynı zamanda ihtiyaç sahibi ailelere vakıf bünyesinde eğitim bursu sağlanıyor.

OBİDEV otizmli bireylerin ve ailelerin toplumda yer almalarını kolaylaştırmak için kamu ile birlikte çeşitli projeler geliştirerek çalışmalarını sürdürüyor. (www.yenihabergazetesi.net)



Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans