ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

''HERKES BİR ADIM GERİ DURSUN!''

Balıkesir Tabip Odası, mutasyona uğramış, daha hızlı bulaşan ,daha fazla hasta yapan bir virüs bulunduğunu açıklarken,son üç haftadır kırmızı alarm çaldığını belirterek, salgının başladığı 13 aydan bu yana, vaka ve ağır hasta sayısında en yüksek sayılara ulaştığını,  Vaka sayısının 62 bin 606, ağır hasta sayısının ise 3 bin 240'a ulaştığı bu hafta itibariyle artık herkesin seferberlik varmış gibi salgınla mücadelede özellikle kurallara riayet etmek anlamında bu işi ciddiye alması gerektiğini, artık çok daha genç yaşta hastaların kaybedilmeye başlandığını ve yoğun bakım ekiplerinin de ağır bir travmatik süreçle karşı karşıya kaldığını vurguladı.

Birinci pikte adeta bir seferberlik halinin olduğunu  ve vaka sayılarının zirvede 13 bin 300'lerde olduğunu belirten Tabip Odası ,bu zirvenin yoğun bakımlara yansımasın da 1980 hasta olduğunu ve ikinci pikte, vaka sayısı 33 bin 500, yoğun bakımlara yansıması ise 5 bin 970'lere yükseldiğini belirtti.

SON 3 HAFTADIR KIRMIZI ALARM ÇANLARI ÇALIYOR

Artık karşımızda mutasyona uğramış,daha hızlı bulaşan, daha fazla hasta yapan bir virüsün var olduğunu belirten Balıkesir Tabip Odası, açıklamasını şöyle sürdürdü:

''3.dalga daha öncekilerin hiçbirisine benzemiyor. Genç hastalar daha fazla doku tahribiyle geliyor. Virüs silah değiştirdi. Çocuk hastalarımız da artıyor. Yoğun bakımlar alarm veriyor.

Lütfen herkes artık bir adım geri dursun, kurallara riayet etsin. 3 haftadır kırmızı alarm çanları çalıyor. Yoğun bakımlar hastanelerin sigortasıdır, tamamen dolduğu an, o sigorta kaybedilir ve  sistem kilitlenir.''

ÇOK GECİKTİK VE GECİKMEYE DEVAM EDİYORUZ

''İlk olarak illere göre haftalık hasta sayıları (yüzbinde) 8-14 Şubatta açıklanmaya başlanmış olup, 1-16 Nisan 2021 haftası itibarı ile bu sayı ilimizde sürekli artarak (yüzbinde) 566' ulaşmıştır. Bu 6,8 kat artış anlamı taşımaktadır.

Epidemiyoloji biliminin gereğinin yapılarak; Pandeminin sahada karşılanması ve etkin filyasyon çalışması yapılma yöntemi, karantina sürelerinin yeniden gözden geçirilmesi  ve hızla aşı yapmamız gerekir. Ülkemizde günlük vefat sayısının 300'ü,vaka sayılarının 50 bini geçtiği süreçte; 14-28 gün “tam kapanma” olmadan salgının kontrol altına alınamayacağı, tam kapanmanın  her geçen gün/hafta/ay daha da zorunluluk haline geldiği aşikardır.'' (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans