METE KOZDAĞ
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. HEM AÇIK HEM DE SEÇİK OLAN GÖZ-GEZ-ARPACIK

HEM AÇIK HEM DE SEÇİK OLAN GÖZ-GEZ-ARPACIK

0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YazıYorum (Mete Kozdağ)

Merminin hedefi bulması için atıcının sırayla; açık olan gözünü, gezi, arpacığı ve hedefi, aynı hizaya getirmesi gerekir.

      Bu prensibi özetlemek için genellikle “göz, gez, arpacık” kavramı kullanılır.

      Tek eli cebinde olup rahat tavrı ve optik aletler kullanmadan sadece okuma gözlükleriyle atış yaparak Paris Olimpiyatlarında gümüş madalya kazanan Milli Sporcu Yusuf Dikeç, dünyanın gündemine oturdu.

      Sosyal medyadaki “Türkiye 51 yaşındaki bir adamı özel lensleri, göz koruması ya da kulak koruması olmadan gönderdi ve gümüş madalya aldı” paylaşım, 90 milyondan fazla görüntülendi.

      Olimpiyat atıcılarının çoğu, özel kulak koruması ve bir gözün görüşünü engellemek ve parlamayı azaltmak için lensler kullanıyor.

      Ancak Yusuf Dikeç bunların hiçbirine ihtiyaç duymadı ve hem açık hem de seçik olan göz-gez-arpacık hizalamasıyla elde ettiği doğru nişan sayesinde hedefi vurdu.

      Milli sporcumuzun hem açık hem de seçik olan yarışma şekline; kişi, kuruluş, ülke ve farklı gruplardan samimi destek geldi.

      Ayrıca Türkiye, atıcılık branşında ilk olimpiyat madalyasını da kazanmış oldu.

      Teşekkürler …

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.

HEM AÇIK HEM DE SEÇİK OLAN GÖZ-GEZ-ARPACIK
+ - 0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yenihaber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin