METE KOZDAĞ
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. KARA PAZARTESİ’DEN KÂR ETMEK

KARA PAZARTESİ’DEN KÂR ETMEK

0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YazıYorum (Mete Kozdağ)

 

      Dün, tüm dünya ‘Japon borsası ve ona bağlı olarak küresel piyasalar neden çöktü’ sorusunun cevabını, olacakları ve yapılacakları konuştu.

      Carry trade veya ara kazanç ticareti; faiz oranı düşük olan bir para biriminden borçlanıp, borçlanılan parayı daha yüksek faizli bir para birimine çevirerek kâr  elde etme yöntemi.

      Japonya, uzun yıllardır negatif faiz veriyordu. 31 Temmuz 2024 tarihinde politika faizini yüzde 0,25’e yükseltmesiyle kayıplar başladı.

      Bu kayıplara;

– Orta Doğu’nun çok yükselen ateşi,

– FED’in, indirmediği faiz,

– ABD tarım dışı istihdam verilerinin beklentileri karşılamaması eklenince, 05 Ağustos 2024 günü tüm dünyada ‘Kara Pazartesi’ yaşandı ve etkileri de devam ediyor.

      Kara Pazartesi’den kâr etmek için kârdan zarar etmeyi belli bir süre kabul etmek gerekiyor.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.   

KARA PAZARTESİ’DEN KÂR ETMEK
+ - 0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yenihaber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin