ÖNDER BALIKÇI
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. Sakin kent, sakin insan!

Sakin kent, sakin insan!

0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Cittlaslow”, “Sakin Kent” ya da “Yavaş kent” anlamında kullanılan bir sözcük. Yani hayatın yavaşlatılması…

\r

“Cittlaslow”, 15 Ekim 1999’da, İtalya’da kurulmuş uluslararası bir belediyeler birliği. Sözcük kökeni, İtalyanca “Citta” ve İngilizce “Slow” sözcüklerinin birleşmesiyle tüketilen “Cittlaslow” kapsamında ülkemizde de “Sakin Kentler” var. İşte bazıları:

\r

“Ahlat(Bitlis), Akyaka(Muğla), Arapgir(Malatya), Eğirdir(Isparta), Foça(İzmir), Gerze(Sinop), Gökçeada(Çanakkale), Göynük(Bolu)

\r

Toplum yaşamının insanı yavaş yavaş değil, hızla tükettiği bir ortamda “yavaş kent”, yani “sakin kent”te yaşamak istemez misiniz?

\r

Neyse, ben artık “hareketli kent” Bandırma’da, “yavaş” olarak yaşamaya karar verdim!

\r

BUĞRA ÖNER’İ KUTLUYORUM

\r

Gençlik yıllarımda da sunuculuğu çok severdim ve o dönemlerin ünlü sunucusu Orhan Boran idolümdü. Neyse, sunuculuk merakımı lise dönemlerimdeki bazı etkinliklerde gidermiştim. 

\r

“4. Bandırma Kitap Günleri”nin ana sunucusu, Bandırma Belediyesi etkinlik koordinatörü sevgili Buğra Öner’di. Çok başarılıydı, çünkü kendini hiçbir zaman ön plana çıkarmaya çalışmadı, yani hiç rol çalmadı. Konuşması gerektiği kadar konuştu.

\r

Kutluyorum, sevgili Buğra’yı. Başarılarının sürmesi dileğiyle…

Sakin kent, sakin insan!
+ - 0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yenihaber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin