ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

07.02.2020

GELECEK NESİLLERE YAŞANABİLİR ALANLAR BIRAKABİLECEK MİYİZ?

Çağımızda teknolojisi baş döndürücü bir şekilde ilerlerken, maalesef insanların birbirine olan saygısı da aksine gerilemektedir.

Gelişen teknolojinin  işleri daha da kolaylaştırdığını, insanların birbirine daha fazla zaman ayırması anlamına gelmesi gerekirken tam aksine!

Teknolojinin verdiği kolaylıklar yanı sıra çevreye verdiği zarar inanılmaz öçlüde artmaktadır.

Ne yazık ki çevre bilinci gelişmeyen tüketici bir toplum haline getiriliyoruz.

Artık dünyanın dengesinin bozulduğunu, mevsimlerin birbirine karıştığını, küresel ısınmanın yaşamımızı nasıl etkilediğini görmezden gelecek durumda olmadığımızı bilmemiz gerekiyor.

Bizim geleceğimiz, mirasçılarımız olan çocuklarımızın geleceğini sadece maddi, manevi verdiğimiz olanaklarla değil,  nasıl bir dünya bıraktığımızla da ilgilidir. Bilimsel araştırmaların sonuçlarına gitmeden temiz havanın bir insan yaşamında ne kadar etkili olduğunu bilmeyen yok. Küresel ısınmanın insan hatası sonucu ortaya çıktığını hepimiz biliyoruz.

Her şeyin ötesin de hepimiz “Bir benim yapmamla olmuyor.” demeden katkılarımızı artırmanın yollarını aramak gerek.

Çevremize verdiğimiz zarardan ötürü vicdanımız sızlamalı.

Hayatın her alanında temizliğin  bir insan yaşamındaki önemi çok büyüktür. Temizlik önce kendi evimizden, kendi mahallemizden ve çevremizden başlar. Çocuklarımıza temizliğin önemini çok iyi anlatmamız gerekir.

Dünyamızda küresel ısınma çölleşme, iklim değişikliği, doğal felaketler ve hatta savaşlar ülkemizi ve tüm dünyayı tehdit ederken; bir tane ağacın kesilmesi veya dikkatsizlik sonucu ciğerlerimiz olan ormanların yanması ve  temel kaynağımız olan suların boşa akıtılmasını engellemek ve bu bilinci herkese aşılamak hepimizin görevidir.

Çevre bilinci gelişmiş, doğa sevgisini gelecek nesillere aktaran, yaşanabilir alanlara, kısacası dünyamıza sahip çıkmalı korumalıyız. Çünkü çevreye zarar verende, çevreyi koruyanda insandır.

Sağlıklı bir çevrede yaşamak da temel insan haklarından biridir.


Bu yazı 357 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans