ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

OKUL SPORLARINDA YENİ BRANŞ KORFBOL’DA İL BİRİNCİLİĞİ

Okul Sporları Korfbol İl Birinciliği müsabakaları Şehit Turgut Solak Spor Salonunda oynanan final müsabakalarının ardından son buldu. Şampiyonanın galibi ise Özel Bilnet Anadolu Lisesi oldu.

Bu yıl ilki düzenlenen Okullararası Gençler Korfbol İl Birinciliği ödül töreni Karesi ilçesi Şehit Turgut Solak Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Okul Spor yarışmaları kapsamında Korfbol Gençler İl Birinciliği müsabakaları bu branşta ilk kez gerçekleştirildi. Okul Sporları branşları arasında ilk kez bu sezon düzenlenen Okullar arası Korfbol İl Birinciliği Müsabakalarında Özel Bilnet Anadolu Lisesi birinci olurken Özel Bilnet Fen Lisesi ikinci, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi ise üçüncü oldu. Sporcular, madalya ve kupaları düzenlenen törenle Okul Sporları Şube Müdürü Bilal Gölen tarafından takdim edildi.

 KORFBOL NEDİR?

    Korfbolu, Hollandalı beden eğitimi öğretmeni Nico Broekhuysen icat etti. 1993 yılında Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin de resmen tanıdığı oyun 2008 yılında, Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu çatısı altına alındı. Korfbol, erkeklerle kadınların birlikte oynadıkları dünyadaki tek takım sporudur. Elle oynanan korfbolda amaç topu rakibin korf denilen sepete benzer potasına atmaktır. Basketbol ve hentbola benzeyen bu oyun 4 kadın ve 4 erkekden oluşan 8 kişilik takımlar halinde oynanıyor.

OKULLARDA CURLİNG HEYECANI

    Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporlarında bu yıl yeni branşlar eklendi. Okul Sporları bünyesinde ilimizde ilk kez Floor Curling oynandı.

Okullararası Floor Curling Gençler ve Yıldızlar İl Birinciliği yarışmaları, fikstür çekimi sonrası Kurtdereli Spor Salonunda start aldı. Okullar Floor Curling müsabakalarına Yıldızlar ve Gençler olmak üzere 44 takım ve 130 sporcu katıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim İl Müdürlüğünün işbirliğinde düzenlenen Okullar arası Floor Curling Müsabakalarına Gençlerde toplam 9 takım, Yıldızlarda ise 35 takım katıldı. Kurtdereli Spor Salonunda gerçekleştirilen müsabakalarda sporcular takım halinde birbirleriyle kıyasıya mücadele etti.

    Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Floor Curling Balıkesir İl Birinciliği müsabakalarına katılımın oldukça yoğun olması bu spor dalının gelişmesi ve yaygınlaşması adına mutluluk verici” dedi. Arıcıoğlu; müsabakaların ardından birinci olan takımın ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını belirterek, Türkiye şampiyonasında takım ve sporcularına başarılar diledi.

 

 

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans