ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

KADINLAR, HAKLARI İÇİN BULUŞTU

Kadın Hakları ve İstanbul Sözleşmesi konulu panel Burhaniye Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Burhaniye Belediyesi desteğiyle yapıldı. Panelde bileklerine kırmızı kurdele bağlayan kadınlar hakları için el kaldırdı..

Ülkemizde son yıllarda yaşanan kadın cinayetlerinin artmasıyla birlikte kadınların haklarını tanımaları yönünde atılan adımlardan biri de Burhaniye’de düzenlenen panelle gerçekleşti. Av. Hülya Gülbahar ve Av. Filiz Sonsuz’un panelist olduğu konferans, kadın ve çocukların yaşadıkları sorunları oldukça çarpıcı bilgilerle gün yüzüne çıkarttı.
Panel öncesi bileklerine taktıkları kırmızı kurdelelerle Kadın cinayetleri ve çocuk istismarlarına karşı ellerini kaldırarak eylem yapan katılımcılar, tek yumruk olarak haksızlıklara tepki gösterdi. Panel içeriğinde hazırladığı slaytla kadın istismarları ve cinayetlerinin temellerini anlatan Av. Hülya Gülbahar, başta kadın hakları üzere, çocuk gelinler, kadınların sosyal ve aile işi yaşadıkları baskı ve kanunlardaki aksaklık ve boşluklardan söz etti. Kadınların hukuki anlamda savunmasız olduklarının altını çizen Gülbahar, kadın sığınma evlerinin, “kadın sığınakları” olarak anılması gerektiğine vurgu yaptı.
Panelin devamında İstanbul Sözleşmesinin önemi konusunda konuşan panelistler, sözleşmenin kadınlara, çocuklara ve hatta erkeklere bile yol açıcı içeriğe sahip olduğunu ifade etti. İstanbul sözleşmesinin kapsamı konusunda bilgilendirici mesajlar veren Av. Gülbahar ve Av. Sonsuz, sayısal veriler üzerinden Türkiye’de yaşayan kadın ve çocukların yaşadığı sıkıntılara değinerek çarpıcı bilgiler aktardı.
Yapılan konferans sonunda panelistlere katılımlarından dolayı teşekkür eden Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler “2020 yılı umarım kadın ve çocuk istismarının olmadığı, kadın cinayetlerinin olmadığı, bir yıl olmasını diliyorum. Kasım ayında Kadın Danışma Merkezi açmak için kararımızı almıştık, Ocak ayı içinde yerimizi hazırlıyoruz ve gerçekleştireceğiz. Belediyemizin hukuk bürosuyla birlikte Psikologları da burada kadınlarımızın sorunlarına çözümler bulacaklar. Bu yetmiyor. Türkiye’de 32 Belediye’de kadın sığınağı varmış, bizim seçim bildirgemizde de vardı, biz de en kısa zamanda Burhaniye’ye bir Kadın Sığınağı açacağız” dedi.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans