ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

GÜMÇED 'DEN MANYAS KUŞ GÖLÜ İÇİN ÇAĞRI

HABER: ÖNDER BALIKÇI Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği(GÜMÇED) Başkanı Gültekin Mutlu, basın toplantısı düzenledi.

Mutlu, derneğin çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi.
“Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Bandırma Şubesini özellikle 1/100 binlik Balıkesir- Çanakkale planlarının gündeme gelmesi yine sanayileşmenin yol açtığı kirlilik nedeniyle can çekişen uluslararası ve ulusal sözleşmelerle de koruma altına alınan; ama korunmayan Manyas Kuş Gölünün yaşatılması için kurduk.
GÜMÇED olarak amacımız çevre konusunda bir bilinç oluşturmak ve çevre duyarlılığını artırmak; çevrenin korunması için gerekli eylem ve etkinliklerde bulunmaktı.
Kurulduğumuz yaklaşık dört yıldan bu yana önemli işlere ve başarılara imza attık. Bu süreç içinde bazı zorluklarla, engellemelerle karşı karşıya gelmemize karşın moralimizi bozmadan “çevrenin” korunmasını her şeyin üstünde ve önünde tutarak çalışmalarımızı da sürdürdük.
Katılmadığımız bir toplantıda çevre dernekleri bir şey yapmıyor diyerek doğru olmayan yanlış şeyler söyleyerek derneğimiz ve bizler hakkında olumsuz bir algı yaratmaya çalışan ve bu durumdan vazife çıkararak çevreci kesilen bazı kişilere vereceğimiz en iyi yanıt dört yıllık süre içinde yaptıklarımızın bir kısmını anlatmak olacaktır.
Manyas Kuş Gölünün içinde bulunduğu ortamı ve su kirliliğinin ulaştığı boyutlarını gösterecek parametreleri içeren bir raporu uzun uğraşlardan sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığından aldık. Su kirliliğinin üçüncü ve dördüncü derecede olduğunu görerek bu durumukamuoyuyla paylaştık. Kirliliğin çevreye, tarımsal üretime ve insan sağlığına verdiği zararların altını çizen üç basın açıklaması yaptık.
Kuş Gölü’nün Kurtarılması için kurulmuş, Manyas Kuş Gölü Sulak Alan Yönetim Planını uygulamakla zorunlu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Balıkesir İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı İl Müdürlüğü ve diğer yetkililer hakkındagerekli çalışmaları ve denetimleri yapmadıkları gerekçesiyle haklarında suç duyurusunda bulunduk.
Yine göldeki kirliliğin araştırılması ve gölün kurtarılması için Balıkesir Milletvekilleriyle ilişkiye geçerek Meclis Araştırması Önergesinin verilmesini sağladık. Ne yazık ki İsmail Ok ve Namık Havutça’nın vermiş olduğu önergeler süresi içinde gündeme alınmadı.
Manyas Kuş Gölü’yle ilgili çalışmalarımızı sürdürdüğümüzün bilinmesini de istiyoruz. Önümüzdeki  günlerde konuyla ilgili olarak sizi ve kamuoyunu da bilgilendireceğiz.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans