ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Sındırgı’da Sosyal Mesafe Etiketli Uyarı

Türkiye’ de ilk koronavirüs ( COVİD – 19 ) vakasının görülmesinin üzerinden 23 gün geçti. İlk günden bu yana salgının büyümesini önlemek için çalışmalarını aralıksız sürdüren Sındırgı Belediyesi ekipleri her geçen gün denetim ve önlemlerini de arttırıyor.

Denetim, dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler özellikle market ve bankalar önünde oluşan kuyruklarda vatandaşların sosyal mesafelerini korumaları adına da çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Sosyal mesafe için çıkartmalı uyarı
Sındırgı Belediyesi koronavirüs bulaşma riskini azaltmak amacıyla vatandaşların sıraya girdikleri yerlerde birbirlerine en az 1 metre mesafe bırakmasını sağlayacak zemin çıkartmalarını yerleştirmeye de devam ediyor. Özellikle sıraya girilen market, eczane, bankamatik gibi yerlerde sosyal mesafeyi gösteren bu çıkartmalar sayesinde virüsün yayılmasının önüne geçilmeye çalışılıyor.

Vatandaşlar da uygulamadan memnun

Sındırgı Belediyesi Zabıta memuru Yasin Gökçe “ Vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamalarını öneriyoruz. Ancak market, banka gibi zorunlu ihtiyaçlar dahilinde çıkmak zorunda kalıyorlar. Özellikle bankamatik önlerindeki yığılmaları önlemek sosyal mesafe kurallarına dikkat çekmek adına etiketli uyarılarımızı yerleştirdik. Vatandaşlarımızın da hepimizin sağlığı için kurallara uymalarını rica ediyoruz. “ şeklinde konuştu.

Toplumun uyarıları dikkate alması gerektiğini ve bu zorlu sürecin ancak birlikte atlatılabileceğini belirten Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş “ Bazı görüntüler bizleri üzüyor. Özellikle banka önleri ve toplu alanlardaki sosyal mesafe kurallarına uyulmaması. Bu yüzde zabıta ekiplerimizle vatandaşlarımızı daha da bilinçlendirmek için bu uygulamayı hayata geçirdik. Vatandaşlarımızdan zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamalarını, çıksalar bile sosyal mesafe kurallarına uymalarını rica ediyorum. Maske kullanımı ve hijyen kurallarına da lütfen dikkat edelim. Bu zorlu süreci ancak her birimiz üzerimize düşeni yerine getirirsek atlatabiliriz. Sevdiklerimizi ve kendimizi düşünelim.” sözleri ile düşüncelerini dile getirdi. (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans