ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

EDREMİT'TE TBMM'NİN AÇILIŞININ 100. YIL DÖNÜMÜ VE 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

Edremit'te Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100. Yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. 23 Nisan 2020 Perşembe günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100.yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Şehit Hamdi Bey Meydanında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Çelenk sunma töreninin akabinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı hep bir ağızdan söylendi.


        Törene; Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Tugay Komutanı V. Rizvan Çiper, Edremit Belediyesi Başkanı Selman Hasan Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü V. Fehim Altun ve Siyasi Parti İlçe Başkanları katıldı.


        Törende açıklama yapan Edremit Kaymakamı Ali SIRMALI; " Kıymetli Edremitliler, Sevgili Çocuklar; Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mız kutlu olsun.


        Bilindiği gibi 23 Nisan 1920 bağımsızlık ve demokrasi tarihimizin önemli bir dönüm noktasıdır. Milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde cumhuriyetine, istiklâlini ve istikbaline doğru şahlanışının mihenk taşıdır. Kurulduğu ilk günden bu yana milletimizin hür sesi olan TBMM hürriyetimizin, egemenliğimizin ve demokrasimizin sarsılmaz kalesidir. 100 yıldır milli birlik ve beraberliğimizin de teminatıdır. 


        Gazi Mustafa Kemal Atatürk ’ün TBMM’nin açıldığı bu önemli günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi, yarınlarımızı emanet edeceğimiz, geleceğimizin meşalesi çocuklarımıza verdiği değeri, inancı ve güveni göstermektedir. Dünyadaki tek çocuk bayramı olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının kutlandığı 23 Nisan, aynı zamanda dünyadaki sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendiği gündür. 

 

        Her yıl hep birlikte coşkuyla kutladığımız 23 Nisan'ı maalesef bu yıl tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülen koranavirüs salgını sebebiyle, evlerimizde balkonlarımızda kutluyoruz. İnşallah en kısa sürede bu süreci de  birlik, beraberlik ve sağlıkla atlatacağımıza inancım tamdır. 


        Bu vesileyle bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyor, Edremitli hemşerilerimize, ülkemizin ve dünyanın bütün çocuklarına huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum" dedi. (www.yenihabergazetesi.net)

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans