ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

DOĞAYI, RANTA KURBAN EDEMEYİZ

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, çevre ve insan odaklı olmayan “rantçı zihniyet”in doğayı katlettiğini, katliamların da insanlığı tehdit ettiğini söyledi. Akın, “Dünyayı sarsan korona virüs salgını bunun sonucudur. Sürdürülebilir yaşamı destekleyerek doğanın, yaşamın ve ekonominin bir arada olabileceğini anlamak zor olmamalı. Doğanın katledilmesi başta insan olmak üzere canlıları tehdit ediyor. Doğayı, ranta kurban edemeyiz” dedi.

CHP'li Ahmet Akın, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, çevre ve insan odaklı olmayan ne varsa; çevreyi, insanı ve insana dair her şeyi yok edeceğini vurguladı. “Çevre ve doğal zenginlikler ranta kurban ediliyor” diyen Ahmet Akın, şöyle devam etti:

“Dünya Çevre Günü, bizlere sürdürülebilir yaşamı destekleyerek doğanın, sosyal yaşamın ve ekonominin bir arada sürdürülmesi gerektiğini yaşanabilir bir dünya için mücadele ettiğimizi hatırlatır. Sürdürülebilir yaşamı destekleyerek doğanın, yaşamın ve ekonominin bir arada olabileceğini anlamak zor olmamalı. Korona virüs salgını derin bir iklim ve çevre krizi yaşayan Dünyanın doğal afetler serisinin bir parçasından başka bir şey değildir. Ekosistemleri yok ederek doğanın dengesini bozduğumuzda ortaya çıkan afetler insanı tehdit ediyor. Sanayileşmeye, kalkınmaya, ekonomik zenginliklerin artırılmasına hiç birimizin itirazı yok. Fakat bu tür gelişmeleri sağlarken doğanın zenginliklerine zarar vermemeliyiz. İnsan da doğanın bir parçasıdır. Doğayı kaybetmek, insanlığı kaybetmektir.” (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans