ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Daha fazla kolluk kuvveti değil, daha fazla özlük hakları

Balıkesir Milletvekili Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyesi Op.Dr. Fikret Şahin "Sağlık Çalışanlarının Özlük Hakları " ile ilgili olarak basın açıklaması yayımladı.

''Corona pandemisinin devam ettiği bu günlerde,uzun süre çalışmayan meclisimizin açılışında ilk olarak bu yasa teklifinin burada gündeme getirilmiş olması AKP iktidarının halkın gündeminden ne kadar uzak olduğunun da bir ispatı oldu.'' diyen Şahin açıklamasında şunlara yer verdi.

''Vatandaşın böyle bir yasa beklentisi ve ihtiyacı yok. Vatandaş daha fazla kolluk kuvveti değil, Daha fazla Özgürlük, Demokrasi ve Özlük Hakları istiyor.
65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARIMIZ
Salgın süresince evlerinde adeta hapsedilmiş olan 65 YAŞ ÜSTÜ vatandaşlarımız hiç olmazsa hafta da 2 gün evlerinden çıkıp ihtiyaçlarını karşılamak istiyorlar.

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ
Salgınla en ön safta mücadele veren ve yaşamlarını kaybeden pek çok SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ var, hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Bu fedakar vatandaşlarımız vefat etmeden önce
“Çocuklarımıza bakarsınız değil mi” diyerek gözleri açık bu dünyadan göç ettiler. Geride DUL kalan eşleri, ÖKSÜZ ve YETİM kalan çocukları oldu. Onlar için burada bir şeyler yapabiliyor muyuz ? Onlara sahip çıkabiliyor muyuz ?

SAĞLIK ŞEHİDİ
Hayatını kaybeden Sağlık Çalışanlarımızın geride kalan Aileleri, Çocukları acılarını bir nebze olsun azaltmak için kaybettikleri yakınlarının “SAĞLIK ŞEHİDİ” sayılmasını istiyorlar.
Bunun için burada çalışma yapıyor muyuz ? Hayır !

MESLEK HASTALIĞI
Meslekleri gereği herkes evdeyken Hastanelerde, Sağlık kuruluşlarında hizmet vermeye devam etmek zorunda kalan ve mesleklerinden dolayı hastalanan sağlık çalışanlarına
MESLEK HASTALIĞI tanısını ve haklarını tanımak için bir çalışma getirildi mi ? Hayır !

3600 EK GÖSTERGE
Yine Hemşirelerimiz başta olmak üzere Sağlık çalışanları, Polis'lerimize seçim öncesi söz verdiğiniz 3600 EK GÖSTERGE için bir çalışma yapıyor musunuz ? Hayır !

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA KADRO
4B statüsünde sözleşmeli olarak çalışan sağlık çalışanları kadrolu olarak görev yapmak istiyorlar. Aynı kurumda aynı işi yapan ancak tabi oldukları yasal mevzuatın farklı olması sebebiyle hak kaybına uğrayan bu sağlık çalışanlarımızın haklarını vermek için bir çalışma getirdiniz mi ? Hayır !

TAVANDAN % 100 EK ÖDEME
Sayın Sağlık Bakanı salgın başlangıcında yaptığı konuşmasında; Sağlık çalışanlarımıza pandemi süresince tavandan %100 oranında EK ÖDEME yapılacağı sözünü verdi.

Bu sözün gereği yapıldı mı ? Bunun için burada bir çalışma var mı ? Hayır ! Vatandaşın beklentileri için burada yasal çalışma yapacağımıza siz önümüze ne getiriyorsunuz ?
BEKÇİ YASASINI,
Size sormak istiyorum bu yasa çok mu Acil ? Yasanın gerekçesi nedir ? Kolluk kuvvetine ihtiyacımız olduğu, Gerçek Böyle mi ?
Kolluk kuvveti sayımıza bakalım;
284.439 Polisimiz, 150.282 Jandarmamız var, Buna Sahil güvenlik, Güvenlik korucuları ve Bekçiler eklendiğinde elimizde 500.000'e yakın kolluk kuvvetimiz oluyor.
Avrupa Birliği ülkelerinde 314 kişiye 1 polis düşerken, Türkiye'de 211 kişiye 1 polis düşmekte.
Polis sayımız bu kadar fazlayken, ‘'Bekçi'' kadrosu adı altında yeni bir kolluk kuvveti oluşturmanın ve bu kişilere polis yetkisi verilmesinin amacı nedir ?
Amaç, mevcut iktidarın devamlılığını korunma gayretidir.

TÜRKİYE'NİN DAHA FAZLA KOLLUK KUVVETİNE DEĞİL, DAHA FAZLA ÖZGÜRLÜĞE ve DEMOKRASİYE ihtiyacı olduğu açıktır.
Eğer gerçekten kolluk kuvvetine ihtiyacımız varsa, Çağdaş ülkelerde olduğu gibi Daha Nitelikli, Daha Eğitimli Kolluk kuvvetleri oluşturulmalıdır. Sadece 41 günde, 216 saatlik bir Eğitimle
SİLAH TAŞIMA ve KULLANMA yetkisi vermek günümüz koşullarında uygun değildir.
Bekçi kadrosu açmak yerine en az 2 yıl eğitim verilerek, Adayların POLİS olarak atanmaları çok daha doğrudur.

PİKTES ÖĞRETMENLERİ
Project on promoting of Syrian kids into the Turkish Education System
Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES) öğretmenleri ‘'İşçi öğretmen'' statüsünde değil ‘' kadrolu öğretmen'' statüsünde
ders vermek istiyor.
PIKTES öğretmenleri de diğer öğretmenler gibi KPSS ve mülakat puanına göre güvenlik soruşturmaları yapılmış ve ‘'geçici süreli öğretmen'' olarak atanmışlardır.
Sayıları 4.500 civarı olan PIKTES öğretmenleri yaklaşık 600 Bin Suriyeli öğrenciye eğitim veriyorlar; Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Arapça, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü mezunları. Milli Eğitim Bakanlığı çatısı altında çalışan PIKTES öğretmenlerimiz, 4 yıldır canla başla bu zor proje kapsamında emek vermektedirler.
Suriye'den ülkemize sığınan çocuklara umut olan ve ülkemizdeki eğitime erişmelerini sağlayan bu emekçilerimizin hakları verilmeli, onların gelecek kaygıları giderilmelidir.'' (www.yenihabergazetesi.net)

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans