ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

YENİ NORMALDE YENİ UYGULAMALAR

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgınında Türkiye genelinde olduğu gibi Balıkesir'de de uygulanan sıkı tedbirler, yasaklar nedeniyle esnek çalışma sistemi uygulanmıştı. İl Müdürlüğü personelleri de Kovid-19 salgını yeni normalleşme sürecinde, 1 Haziran itibariyle normal mesailerine başladı.

COVID-19 pandemisi Türkiye'deki çalışma hayatı üzerinde de etkilerini göstermişti. “Yeni Normal” sürecinde personellerin mesailerine başlamasıyla birlikte, servis araçlarının kullanımı, seyahatler, iş yerine giriş ve çıkışlar, çalışma ortamı, toplantı ve eğitimler ile yemekhane ve dinlenme alanlarında tedbirler alındı. İşe gidiş gelişlerde, işin görülmesi sırasında ve işyerinde kullanılmak üzere tıbbi maskeler ve siperlikler, işyerinde ve dışarıda ihtiyaç olması halinde kullanılmak üzere tek kullanımlık eldivenler kurum tarafından temin edilerek personele her gün dağıtılıyor. Ofise giriş ve çıkışlarda ellerin mutlaka dezenfekte edilmesi, giriş ve çıkışlarda kullanılması için dezenfektan standları kapı girişlerine konuldu. Yemekhane hizmetlerinde masa düzenleri sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenerek, tek kullanımlık malzemeler tercih edilmeye başlandı.

1 Haziran itibarıyla başlayan normalleşme sürecinde kurum içi tedbirlere değinen Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, "Bugüne kadar personelimizin, özellikle sporcularımızın önerilere ve kurallara harfiyen yüksek derecede uyumunu gördük. Bu disiplinin, uyumun devamını istirham ediyoruz. Pandemi henüz bitmiş değil, sadece kontrol altında ve bunun farklı bir sıkıntıya neden olmaması için bu disiplinin devam etmesi lazım. Salgın sonrası ne yazık ki hayatımız eskisi gibi olmayacak. Hem iş yapış tarzımızı, hem çalışma sistemimizi hem de birbirimizle olan ilişkilerimizi Covid-19 gerçeği ve sosyal mesafeyi gözeterek yeniden kurgulamak zorundayız. Yeni dönem ofis çalışma kuralları ile hepimizin sağlığı için temin ettiğimiz kişisel koruyucu donanımları, antibakteriyel malzemeleri ve tüm dezenfekte işlemlerini nitelikli koordinasyon ve ivedi uygulamalar ile hassasiyetle takip ediyoruz.” d​edi.

İl Müdürlüğü bünyesinde, tüm tesisler ve yurtlarda çalışan güvenliği yönünden tedbirleri aldıklarını anlatan İl Müdürü Arıcıoğlu, ortak kullanım alanları, çalışma ofisleri, yemekhaneler ve spor alanlarının Bakanlık tarafından yayınlanan rehbere göre yeniden düzenlendiğini dile getirdi. (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans