ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

10RİDERS'dan Motorculara İlk Yardım Eğitimi

10Riders Balıkesir Motosiklet Kulübü üyelerine KBK İlk Yardım Eğitim Merkezi tarafından temel ilk yardım eğitimi verildi.

Kulüp evinde yapılan etkinlik için biraraya gelen 10Riders Balıkesir Motosiklet Kulübü üyelerine, KBK İlk Yardım Eğitim Merkezi Müdürü Hamit Çalık tarafından temel ilk yardım eğitimi verildi.

İlk yardım nedir, acil tedavi nedir, ilk yardımın öncelikli amaçları, temel ilk yardım uygulamaları, bildirme, kurtarma, hayat kurtarma zinciri, hasta/yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği ve olası motosiklet kazalarında ilk yardım gibi birbirinden önemli, hayat kurtaran bilgiler edinen 10Riders üyeleri, maket üzerinde uygulama şansı da buldu.

Eğitim sonunda 10Riders dernek başkanı Özgür Candar, eğitimi veren KBK İlk Yardım Merkezi müdürü Sn. Hamit Çalık'a günün anısına teşekkür plaketi takdim etti.

Başkan Özgür Candar "Sadece Sürmüyoruz sloganı ile gerçekleştirdiğimiz sosyal projelerimiz kapsamında, üyelerimizin temel konularda bilgilenmesi için çalışmalar yürütüyoruz. İlk yardım eğitimi de çok önem verdiğimiz konular arasında. Tehlike oranı yüksek bir araç kullanıyoruz. Bunun bilincindeyiz. Üyelerimiz ile birlikte sürüşler yapıyoruz. Olası kaza anında acil müdahale ekipleri gelene kadar onların işlerini kolaylaştıracak, yaralının hayatını kurtaracak temel bilgileri her üyemizin bilmesi gerektiğinin farkındayız. Bu konuyu da çok önemsiyoruz.Daha önceki çalışmalarımızdan üyelerimiz arasında sertifikalı ilk yardımcılar kazanmıştık. Ancak sayının artması için de elimizden geleni yapıyoruz. Değerli hocamız sn. Hamit Çalık bu anlamda bize her zaman gönüllü olarak destek oluyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.

Bunu konuyu halkımızın her ferdinin önemsemesi gerekli. Hayat içerisinde ne ile karşılaşacağımız hiç belli değil. Bir insanın hayatta tutunabilmesine yardımcı olmak, hasta ya da yaralının durumunun kötüleşmesini önlemek, iyileşmesini kolaylaştırmak çok değerli. Bu konuda bilgi sahibi olmadan hasta yada yarralıya hiçbir şey yapamadan beklemek veya yanlış müdahele ile durumu zorlaştırmak vicdan azabı olur. " dedi.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans