ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

En Temiz İşletme ve Şehir; İyi Temizlenenler Değil; Kirletilmeyenlerdir

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği Organları bir araya gelerek; Balıkesir İşletmelerinde dezenfeksiyon, alınan önlemler ve şehrin genel temizliğinin salgına etkilerini değerlendirerek bu konuda alınması gereken ek önlemleri değerlendirdi.
Balıkesir işletmeleri özelinde salgına karşı alınan tedbirleri değerlendirirken Balıkesir'in insan eli ile kirletilmenin salgının yayılma riskine katkılarını ele aldı.
Yapılan toplantıda ekonomik kaynaklarda kayıp yaşanmaması ve kısıtlamalara tekrar gidilmemesi adına işletmelerde pandemi dönemi dezenfeksiyon önlemlerinin çok sıkı bir şekilde, aksatılmadan ve sürdürülebilir halde uygulaması gerekliliği üzerinde durulurken Balıkesir sokaklarının, kaldırımların, parkların, ATM gibi ortak kullanıma açık sokak donanım ve aksesuarlarının insan eli ile kirletilmesinin önlemleri negatif etkilediği konularına vurgu yapıldı.
Toplantıda değerlendirmede bulunan BASİAD Başkanı Abdullah Bekki: “ Pandemi döneminde işletmelerde dezenfeksiyon konusunda üyelere yönelik çeşitli bilgilendirmeleri oldu.
Üyelerden işletmelerde dezenfeksiyonla ilgili gerçekleştirilen webinar'a önemli bir katılım sağlandı.
Bu konuda dokümanları üyelere ilettik. Dezenfeksiyon hakkında alınan önlemlerle ilgili geçen hafta içinde işletmelere ziyaretler gerçekleştirdik.
İşletme girişlerinde ateş ölçümü, dezenfeksiyon materyallerinin kullanımı, maske kullanımı, çalışma alanlarının sosyal mesafeli düzenlemeleri ve yemekhanelerde yapılan tek kullanımlık malzeme düzeni ve oturma düzenleri şekilleri bu konuda üyelerimiz tarafından alınan önlemlerin yeterliliğinden memnuniyet duyduk.
İşletmelere yapılan ziyaretlerde pandemi döneminde işletmelerde dezenfeksiyon konusunun titizlikle ele alındığı ve uygulandığını gözlemledik. Bire bir yapılan ziyaretlerde de genel bilgilendirmelerde de işletmeleri dezenfeksiyon konusunun sürdürülür olması konusunda ve salgının tam olarak geçtiği resmi bildirimine kadar tedbirlerin eksiksiz uygulanması konusunda uyarıyoruz.
Çalışanların iş hayatı ile birlikte etkileşimli olarak gerçekleştirdikleri sosyal hayat işverenlerinin dikkatini işletme ile birlikte sokaklara, şehrin yaşam alanlarına çevirmesine itiyor. Şehrin salgın riskinin işletmelere taşınma imkanının ortadan kaldırılması için bu durum tedbirlerin topyekün uygulanması gerekliliğini ortaya çıkarıyor.
Bu konuda kamu üzerine düşen görevi yerine getirirken asıl görev vatandaşlara düşüyor. Bu görev pandemi kurallarına uymakla birlikte şehrimizin insan eli ile kirletilmemesidir. Balıkesir'in insan eli ile kirletilmesi büyük bir temizlik maliyeti ile birlikte şehrin genel temizlik problemini ve virüs yayılımına büyük etki yapmaktadır.
Park, kaldırım, sokak fark etmiyor. Kuruyemiş ve sigara izmariti başta olmak üzere, içecek ambalajları, kutular, poşetler, gıda paketleri her gün, her an, her yerde. Bu durumu şehrin insanları ortaya çıkarıyor.
Bu şehir bunu ne hak ediyor ve artık ne de kaldırabiliyor. Bu mesele dikkate alınmayacak bir mesele değildir. Hep gözden kaçıyor fakat bugün Balıkesir'in en önemli sorunlarından biridir.” dedi.
Toplantı sonrasında işletmelere pandemi sürecinde dezenfeksiyon konusundaki çağrı ve bilgilendirme desteklerin devam etmesi gerektiği, şehrin kirletilmemesinin bir seferberlik haline getirilmesi gerektiği çağrısında bulunuldu.(www.yenihabergazetesi.net)

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans