ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

EMEKLİLİK SİSTEMİ ÖZELLEŞTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Tüm Emekliler Sendikası (TÜM EMEKLİ-SEN)   üyeleri  bugün Alihikmetpaşa Meydanı'nda basın açıklaması yapıp, istek ve sorunlarını dile getirdi. 8 milyon civarında emeklinin maaşının 2 bin liranın  altında olduğunu vurgulayan  Tüm Emekliler Sendikası Balıkesir İl Temsilcisi Bedri Arık, ”  Yani 8 milyon yurttaşımız asgari ücretin çok altında hatta açlık sınırının altında maaş almaktadır. Emekliler  salgın sürecinde de ekmekle maske arasına sıkıştırılmışlardır.” dedi. 

Tüm Emekliler Sendikası'nın basın açıklamasına CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın da katılıp destek verdi. Emekliler, ” İnsanca yaşam istiyoruz”, ” Hükümet zammını al başına çal” yazılı dövizler açtı, sloganlar attı.  Tüm Emekliler Sendikası Balıkesir İl Temsilcisi Bedri Arık'ın açıklaması şöyle:

“KORONA EMEKLİ MAAŞINI VURDU”

“Mart ayı başında başlayan koronavirüs salgını ile gerek kişisel gerek toplumsal yaşamımızda önemli değişiklikler olmuştur.  Anayasamızın amir hükmü olan sosyal devlet olmanın gereğiyle hareket etmesi gereken siyasi iktidar ne yazık ki tam tersi davranmış, bu salgından olumsuz etkilenen bütün kesimlerin kendi başının çaresine bakmayla baş başa bırakmıştır. Bu kesimin başında hiç şüphesiz emekliler gelmektedir. Zaten yetersiz olan emekli maaşları salgınla beraber iyice yetersiz hale gelmiş, açlık sınırında yaşayan emekliler özellikle sağlık giderleri ve koruyucu tedbirler için yetersiz maaşlarından harcama yapmak zorunda kalmışlardır. Ardı ardına açıklanan paketlerde ise emeklilerin hayatını kolaylaştıracak, rahatlatacak hiçbir önlem yer almamıştır”

“EMEKLİLER AÇLIK SINIRIN ALTINDA YAŞIYOR”

“En düşük emekli maaşının 1.500 Tl olacağına dair açıklama 'emeklilerin açlık sınırının altında yaşadığı' gerçeğinin yetkililer tarafından kabul edilmesidir. Aslında artış diye ifade ettikleri bu durum bir kandırmacayı ifade etmektedir. Şöyle ki: maaşı 1500 Tl ye yükseltilen emeklinin maaşına gerçek anlamda 1500 TL ye ulaşıncaya kadar zam yapılmamakta, maaş artışlarından yararlanamamaktadır. Takdir edileceği gibi bu da bir iyileştirme değildir.
8 milyon civarında emeklinin maaşı 2.000 TL'nin altındadır. Yani 8 milyon yurttaşımız asgari ücretin çok altında hatta açlık sınırının altında maaş almaktadır.
Bu yüke bir de maske, dezenfektan vs giderler salgın nedeniyle eklenmiştir. Emekliler bu dönem ne yazık ki ekmekle maske arasına sıkıştırılmışlardır. Yine bu dönemde emeklilerin sağlık giderleri artmış, bu konuda da destekleyici hiçbir önlem emeklilerin lehine alınmamıştır.” (www.yenihabergazetesi.net)

 



 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans