ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Sivas ve Başbağlar Katliamlarının Sorumluları Yargı Önünde Hesap Vermeli

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, 5 Temmuz 1993 yılında hain terör örgütünün Erzincan'ın Başbağlar köyünde gerçekleştirdiği katliamı anma etkinliğine katılmak için partisinin görevlendirmesiyle Erzincan'a gitti.
Türkiye'nin yakın tarihinin aydınlatılmamış en önemli iki olayının Temmuz 1993'te gerçekleştiğinin altını çizen CHP Milletvekili Fikret ŞAHİN, ‘' Bundan 27 yıl önce 2
Temmuz'da Sivas'ta gerici yobazlar tarafından 33 aydınımız ve 2 otel personeli olmak üzere toplam 35 kişi yakılmış, 5 Temmuz'da ise hain terör örgütü Erzincan Başbağlar'da çocuk, kadın, yaşlı demeden 33 masum vatandaşımızı kurşuna dizmiştir. Bu iki insanlık dışı katliamın üzerinden 27 yıl geçmesine rağmen, failleri halen meçhuldür. Bizler için Sivas Madımak'ta yaşananlar da Başbağlar'da yaşananlar da insanlık suçudur. 1993 yılının Temmuz ayının ilk haftasında Sivas'ta önce insanlık yakılmış, ardından Başbağlar'da kurşuna dizilmiştir. Bu iki vahim olayın sorumluları yargı önünde mutlaka hesap vermelidir. ‘' ifadelerini kullandı.
1993 yılının ülkemiz için karanlık bir yıl olduğunu ve birçok faili meçhulün olduğunu hatırlatan Şahin şunları söyledi;
‘' Meydana gelen tüm bu karanlık olaylar aziz milletimizin birlik ve beraberliğine kasten yapılmıştır. Bu katliamlar milletimiz üzerinde oynanan karanlık oyunların en açık örnekleridir.
Artık hafızalarımızda katliamlar değil;  sevgi, barış ve hoşgörü yaşamalıdır. Bizler, birlik ve barış içerisinde  beraberce yaşamayabilmenin mümkün olduğu bir Türkiye için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Bugün de Başbağlar'da bu hain katliama tanık olmuş vatandaşlarımızın yaralarına bir nebze de olsa merhem olmak için geldik. Her daim haksızlıkların peşinden giderek, adalet aramaya devam edeceğiz. Olayların üzerinden 27 yıl geçmesine rağmen, acılarını ilk günkü gibi yüreğimizde hissettiğimiz bu katliamlarda yitirdiğimiz canlarımıza Allah'tan rahmet, milletimize de başsağlığı diliyorum.'' (www.yenihabergazetesi.net)

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans