ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Balıkesir TEMA ilk 5'te

TEMA gönüllüleri Sakarya'da buluştu

TEMA Vakfı, 2019 yılının son Bölgesel Gönüllü Toplantısı'nı Sakarya'da gerçekleştirdi. Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi Prof. Dr. Nevzat Kor Konferans Salonunda yapılan toplantıya 20 ilden 450 gönüllü katıldı. Etkinlikte  Balikesir TEMA Vakfı İl Temsilciliği, Karesi, Altıeylül, Bandırma, Gönen ve Sındırgı'dan gelen 23 gönüllü ile temsil edildi. Balıkesir İl Temsilciliği'nin  örgütlenmede  ilk 5'e girdiği , ayrıca en büyük 3 ilçesinde örgütlenen iller arasında yer aldığı açıklandı. Toplantıda bir süre önce yitirdiğimiz TEMA Vakfı Balıkesir İl Yönetim Kurulu üyesi ve Başkanvekili Nuri Bal da rahmet ve saygıyla anıldı.
TEMA Vakfı Genel Müdürü Başak Yalvaç Özcağdaş'ın ve Sakarya İl Temsilcisi Fatime Balkan Kıyıcı'nın açılış  konuşmasıyla başlayan toplantıda 
Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, vakfın 2019 yılı faaliyetlerini ve projelerini anlattı. Yerel seçimler öncesi doğa dostu başkanlar  projesi ile 380 adaya protokol imzalatıldığını ve bu adaylardan 112'sinin seçildiğini açıklayan Ataç, yerel yönetimler ile güzel projelere imza atmak istediklerini söyledi. 
"DOĞAYA GÖNLÜNÜ VER" 
Ağaç kesimi ve siyanürlü altın arayışı ile gündeme gelen Çanakkale Kirazlı'daki projenin iptali için 850 bin 152 imza topladıklarını açıklayan Ataç, bu önemli konunun da takipçisi olduklarını vurguladı. 
Son olarak "doğaya gönlünü ver" kampanyasını başlattıklarını anımsatan Ataç, "2020 yılı sonunda 1 milyon gönüllüye ulaşmayı amaçlıyoruz"dedi. 
Çanakkale TEMA üyeleri ise  "Altında ölüm var", "Kazdağları'nın üstü altından değerlidir", "Kazdağları yoksa Ezine peyniri, Bayramiç beyazı, Çanakkale domatesi yok"  mesajı verdi. 
20 ilden gelen TEMA gönüllülerinin sahneye çıktığı ve pankartlarla, marş ve şarkılarla  mesajlar verdiği etkinlikte öğle yemeğinin ardından TEMA Vakfı Gönüllüsü Tanfer Diler, "Çevreye, doğaya ve iklim değişikliğine farklı bir bakış" seminerini verdi. Tanfer'in ilginç sunumu ilgiyle izlendi.. 
TEMA Balıkesir İl Temsilcisi Metin Kuter, çok yararlı bir toplantı yapıldığını belirtirken, Balıkesir ve ilçelerinde yaşayan çevre gönüllülerini vakfa katılıp, destek vermeye ve üye olmaya davet etti. Kuter, bu etkinlik için vakfa araç temin eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yetkililerine de teşekkür etti. 

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans