ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

BALIKESİR’DE SANCAK KOŞUSU HEYECANI

Ülke genelinde 81 ilde aynı anda 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu etkinliği 32 sporcuyla koşuldu. 4.5 km boyunca sancağı 140 metre aralıklarla birbirine devreden sporcuların katıldığı sancak koşusu Milli İrade Meydanı'nda sona erdi. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından şehitlerin anısını nesilden nesile aktarmak için her yıl düzenli olarak yapılması planlanan "Sancak Koşusu"  saat 22.00'da Türkiye'nin dört bir yanında aynı anda başladı. Tüm illerde olduğu gibi Balıkesir'de de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında sancak koşusu yapıldı. 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu, sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek 15 Temmuz Şehitleri ve Şehit Ömer Halis Demir Anıtı'ndan başlayarak, 4.5 km'nin ardından Milli İrade Meydanı'nda sona erdi. 
İnanç, dirayet, birlik ve beraberlik ruhuyla ay yıldızlı sancağı taşımak,  milli birlik ve beraberlik ruhunu topluma göstermek, hatırlatmak, tüm şehitlerimizin anısını yaşatmak amacıyla, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu'ndan sancağı teslim alan ilk sporcumuz 15 Temmuz Şehitleri ve Şehit Ömer Halis Demir Anıtı'ndan koşuya başladı. 140 metre sonunda sancağı bir başka sporcuya devrederek koşusuna devam etti. Sancağı devralan ikinci sporcumuz 140 metrelik koşusunun ardından elindeki sancağımızı üçüncü sporcumuza devretti. Koşu sonunda Milli İrade Meydanı'na bu şekilde 32 sporcu sancakla ve Türk bayraklarıyla giriş yaptı.   En son özel sporcu, sancağı Efsane Atlet İsmail Akçay'a teslim etti.  Milli Sporcu Efsane Atlet İsmail Akçay sancağı, özel sporcu ise bayrağı öperek, Vali Hasan Şıldak'a takdim etti.
32 sporcuya Sancak Koşusunun ardından katılım belgelerini takdim eden Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, sporculara teşekkür etti. (www.yenihabergazetesi.net)

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans