ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

BSO'DA OKUL-SEKTÖR İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki mesleki ve teknik okulların sektör ile işbirliğini güçlendirmek, sahada ihtiyaç duyulan nitelikli ve vasıflı eleman ihtiyacını istişare etmek amacıyla 18.12.2019 tarihinde Balıkesir Sanayi Odamızda, Okul-Sektör İşbirliği toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’nın konuşmalarıyla başladı.

Toplantıyı Balıkesir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kılıç’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, Balıkesir Merkez Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Ahmet Sakbaş, Meslek Liselerini temsilen öğrenciler konuşmacı olarak katıldılar.

Sanayi Odası Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu yaptığı konuşmada şunları belirtti.

“Göreve geldiğimiz günden bu yana mesleki eğitimin her aşamasında katkı sağlamak için Odamızca yoğun çaba sarf etmekteyiz. Son iki yılda oda olarak ilimizdeki meslek liselerin laboratuvar ve alt yapılarını geliştirmek için ildeki paydaşlarımız Ticaret Odamız, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü olarak yaklaşık 650.000 TL civarında bir kaynak ayırarak meslek liselerimizin alt yapılarının geliştirilmesi için katkı sağladık. Yine Organize Sanayi Bölge Müdürlüğümüzün çabaları Güney Marmara Kalkınma Ajansından alınan güdümlü proje ile Balıkesir 1.Organize Sanayi Bölgesi içerisine mesleki eğitim merkezi kurulması için büyük yol kat ettik.

2020 yılı Mart ayı içerisinde 7.250.000TL tutarındaki son teknoloji laboratuvar ekipmanları, mesleki eğitim merkezine kazandırmış olacağız. Yine Balıkesir Meslek Yüksek Okulu ile buna benzer bir platformda Rektörümüz, Oda Başkanları, Üniversite Hocaları ve öğrencilerimiz ile bir araya geldik. Onların soru ve ihtiyaçlarını yerinde dinledik.

Mesleki eğitimin diğer bir aşaması olan Üniversite-Sanayi işbirliği için Odamız yoğun gayret göstermektedir. Balıkesir Üniversitesi ve Bandırma 17 Eylül Üniversitesi ile geçtiğimiz aylarda lisansüstü ve doktora öğrenimleri için bir protokol imzaladık.

İnsan kaynaklarına verdiğimiz önemi sadece mesleki eğitim ile sınırlamadık. 7 Kasım tarihinde Balıkesir İnsan Kaynakları Platformunun düzenlemiş olduğu 1.İnsan Kaynakları Zirvesine ev sahipliği yaptık.” 

 

Konuşmacılar başarı hikâyelerinin yanı sıra mesleki eğitimde yaşanan sıkıntılar, imalat ve hizmet sektörünün nitelikli eleman ihtiyacı hakkındaki görüşlerini paylaştılar. Yapılan bu çalışmaların etkinliğini arttırmak amacıyla ilimizde bulunan 24 meslek lisesi ile sektör temsilcileri Okul-Sektör İşbirliği Protokolüne imza attılar.

 

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans