ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

''Potansiyeli Yok’’ Diye Kullanılmıyor!

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı'na yapımının 60 Milyon Türk Lirası'na mal olduğu ifade edilen Balıkesir Merkez Havalimanı'nda seferlerin ne zaman başlayacağını sordu.
Haziran ayında verdiği soru önergesinde; ‘' Balıkesir merkezde inşa süreci tamamlanan havalimanının ne zaman hizmete açılması planlanmaktadır? Havalimanının uçuş takvimine alınmamasının gerekçesi nedir? ‘' sorularını yöneltti.
CHP'li Şahin'in önergesine havalimanının uçuşa hazır olduğu yönünde cevap veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ‘' Balıkesir Merkez Havalimanı Terminal Binası ve Mütemmimleri yapımı inşaat süreci tamamlanarak 10 Şubat itibariyle hizmete verilmiş olup havalimanı, mevcut altyapı ve üstyapı tesisleriyle her türkü sefer talebine cevap verebilecek kapasitededir. ‘' dedi.
Havalimanına neden sefer başlatılmadığına yönelik soruya ise Karaismailoğlu, ‘'Havalimanlarına düzenlenen seferlerin çeşitliliği, fiyat uygulamaları ve zamanları, bölgenin
yolcu potansiyeline bağlı olarak havayolu kuruluşlarının filo büyüklükleri ve ticari tercihleri doğrultusunda havayolu kuruluşlarınca belirlenmektedir. ‘' şeklinde yanıt verdi.
Bakanın cevabına tepki gösteren CHP Milletvekili Dr. Fikret Şahin ise şunları söyledi; ‘' Balıkesirlilerin uzun zamandır talebi olan merkez havalimanı, inşa süreci bitmesine ve hazır olmasına rağmen kullanılmıyor. 60 Milyon Lira harcanan proje, potansiyel yok denilerek hizmete açılmıyor. Şubat ayı itibariyle hizmete verilen Balıkesir Merkez Havalimanı'na üzerinden 5 ay geçmesine rağmen bir sefer dahi düzenlenmedi. Hemşerilerimiz, havalimanının derhal tam kapasite hizmete girmesini bekliyor. Yapılan bu yatırımın boşa gitmemesi için gerekli çabayı gösterecek, bu meselenin takipçisi olmaya devam edeceğiz.''(www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans