ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

SAĞDIÇ AİLESİNDEN BAĞIŞ

Edremit ilçesinde Osmanlı Liyakat Nişanına sahip Şair Naci Kasım Efendi'nin 1905 yılında Kuvayi Milliye Kahramanı oğlu Ruhi Naci Sağdıç için yaptırdığı tarihi ev Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan'ın girişimleri ile varisleri tarafından Edremit Belediyesi'ne bağışladı.

 1905 yılında Şair Naci Kasım Efendi'nin Kuvayi Milliye Kahramanı oğlu Ruhi Naci Sağdıç için yaptırdığı, Edremit Gazetesi'nin sahibi Emrah Sağdıç ve Fotoğraf Devlet Sanatçısı Ozan Sağdıç'ın büyüdüğü ev varisleri; Ozan Sağdıç, Sencar Sağdıç, Sibel Güreli ve Alev Katırcı tarafından Edremit Belediyesi'ne bağışlandı.

 Evin bağışı için Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Ozan Sağdıç ve Sibel Güreli arasında protokol imzalanan protokol imza töreninde Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Elman ve Edremit Belediyesi Ayşe Sıdıka Erke Müze Sorumlusu Cumhur Dokur da bulundu. İmzalanan protokol kapsamında kültürel ve tarihi olaylarına tanıklık eden değerli ev, Edremit Belediyesi tarafından restorasyonu yapıldıktan sonra “Sağdıçlar Anı Evi” olarak hizmet verecek.

 Bu değerli evi Edremit'e kazandıracak olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Arslan, “ Edremit'in sosyolojik, kültürel ve tarihi yapısını yansıtan ve Edremit'in tanıtımına önemli katkıda bulunacak bu  değerli evin bağışını yapan Ozan Sağdıç, Sencar Sağdıç, Sibel Güreli ve Alev Katırcı'ya teşekkür ediyoruz. Edremit Kurşunlu Caddesi 69 numarada bulunan, bodrum ve 2 katı mevcut olan evi, restorasyon çalışmalarına en kısa sürede başlayacağız. Sonrasında Sağdıçlar Anı Evi olarak hizmet vermesi amacıyla ailenin elinde bulunan bilgi, belge ve eşyaları bir araya getirerek ziyarete açacağız” dedi.(www.yenihabergazetesi.net)

 

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans