ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

BALIKESİRSPOR'DA ÜMİT ARSLAN BAŞKAN

Balıkesirspor'n merakla beklenen olağan kongresi bu akşam Alpaslan Türkeş Spor Salonu'nda yapıldı. Gergin geçen kongrede Başkan Kadir Dağlı ile Ümit Arslan yarıştı. Ümit Arslan 329 oy alarak başkanlığa seçilirken, faaliyet raporu ibra edilmeyen  Dağlı 150 oyda kaldı.

Dr. Mehmet Çalışkan'ın divan başkanlığını üstlendiği genel kurulda Kadir Dağlı başkanlığındaki yönetim kurulunun faaliyetleri delegelerin büyük bölümü  tarafından ibra edilmeyince salon karıştı. Dağlı ve ekibinin itirazlar sonrası sayım iki kez  yenilendi, yine aynı sonuç çıktı. Oylama sırasında polis araya girerek yaşanan gerginliği yatıştırdı. Genel kurulda kulübün borcu 65 milyon lira olarak açıklandı.

Genel kurulda konuşan Ümit Arslan, yönetim olarak  en büyük vaadlerinin şeffaflık olduğunu belirtirken, kulübün kasasına giren her kuruşu taraftarların internet sitesinden takip edebileceklerini söyledi.Arslan “ben” değil “biz” mesajını verdi.

Göreve geldiklerinde ilk yılı mali yapılanma ve toparlanma süreci olarak geçireceklerini kaydeden Arsla, ” 2. yılımızı altyapı ve tesisleşmeye ayıracağız. Antrenman sahaları, soyunma odaları, Fitness salonlarını baştan sona yenileyeceğiz. En büyük hedefimiz 2023 yılında Balıkesirpor'u Süper Lige taşımak. Balıkesirpor'u düzlüğe çıkarmak için gece gündüz demeden çalışacağız. Transfer tahtasını açacağız, bundan hiç şüpheniz olmasın. Kulübe sabit gelir kazandırmak için çalışmalarımız olacak. Kısa ve orta vadede gelir kaynakları sağlamak için projelerimiz hazır. Balıkesirspor'u bundan sonra siyaset üstü yönetim olarak temsil edeceğiz. Balıkesirspor'u bu şehrin yüküymüş gibi gösterenlere inat şehrin en değerli markası olduğunu göstereceğiz. Mahallelerimizde şampiyonluk şarkılarını yeniden söyletmek istiyoruz. ‘Ben' değil, ‘biz' olacağız” dedi.

Kongre öncesi kulübün şirketleşmesi yönündeki açıklamaları ile tepki çeken Balıkesirpor Başkanı Kadir Dağlı ise 36 milyon borçla aldıkları kulübün borcunun 36 milyon olarak açıklandığını ancak federasyon gelirinin de borçlardan düşüldüğünü belirterek aslında göreve geldiklerinde borcun 50 milyon lira olduğunu iddia etti. Konuşması sırasında delegelerle sık sık polemiğe giren Dağlı salonda ortamın gerilmesine yol açınca Divan Başkanı Dr. Mehmet Çalışkan mikrofonu alarak ortamı yatıştırmaya çalıştı.

Genel kurula CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir milletvekili Ahmet Akın, CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Deva Partisi İl Başkanı Kemal Aydemir, Balıkesirspor eski başkanları Rafet Çetinel, Tuna Aktürk, Mustafa Bahçeci, Feyyaz Çiftçi, Remzi Boncuk ile çok sayıda delege katıldı.

 

Genel kurulda Kadir Dağlı, Ümit Arslan ve İbrahim Kaya başkanlığa aday oldu. İbrahim Kaya'nın listesinde yer alan bir çok ünlü aileye mensup  ismi onaylarını almadan listeye yazdığı ortaya çıktı. Kaya, Divan Başkanı Mehmet Çalışkan'ın dev reye girmesi ile adaylıktan çekildi.

Seçimde Arslan 329  oy alarak Balıkesirspor'un yeni başkanı olurken, ibra edilmemesine karşın aday alan  Dağlı 150 oyda kaldı. İşte Arslan başkanlığındaki yeni yönetim kurulu : İlhan Eker, Metin Özpınar, Murat Ustalı, Ahmet Sakbaş, Ferit Gündoğdu, Rıza Tekin, Erol Çetin,Kazım Çaylan, Mehmet Demiraslan, Cem Özışıklıoğlu, Aytuğ Yormaz, Burak Ceylan, Harun Özkan, İbrahim Teke, Sinan Eren, Ümmet Şengül, İbrahim Akdeniz, Hüseyin Atikler, Sadettin Akbaba ve Cihan Çakır.

Denetim Kurulu : Ahmet Aydemir, Okan Telaşeli, Alper Lale. (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans