ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

ETİMADEN’DEN EMEKLİLERE VEFA

HABER: ÖNDER BALIKÇI ETİMADEN İşletmeleri Genel Müdürlüğü, diğer kentlerdeki işletmelerinde olduğu gibi Bandırma ETİMADEN şehir lokalinde kurum emeklilerine yerli ürün BORON’un tanıtımı için “BORON Gönüllüleri” ismiyle bir yemek düzenledi. 

Yemekte ilk konuşmayı ETİMADEN İşletmeleri Bor ve Asit Fabrikaları Müdürü Münir Yahşi yaptı.
Emeklilere kurumları için yaptıkları hizmetleri takdirle karşıladıklarını vurgulayan Yahşi, şunları söyledi:
“Kopya kalemlerden, facitlerden bilgisayarlara, el ile kumanda edilen makinelerden tam otomatik makinelere geçtik. Artık üretimde son model teknolojik cihazları, yazılımları kullanıyor, katma değeri yüksek ürünler üretiyoruz.  Dünya bor pazarında yüzde 59 pay ile lider konuma yükseldik. Bandırma Bor İşletmesi, yeni bor ürünlerinin üretiminde daima öncü bir kuruluş olmuştur. Şüphesiz bu konuda sizlerin de çok büyük katkıları vardır. Bugün itibariyle Bandırma’da, 8 fabrikada 12 çeşit bor ürünü üretip tüm dünyaya satıyoruz. Ürettiğimiz ürünler borikasit, boraks pentahidrat, boraks dekahidrat, sodyum perborat monohidrat, amorf boroksit, Etidot-67(bor gübresi), öğütülmüş kolemanit, susuz boraks, camsı boroksit, çinko borat, sodyum metaborat ve sülfürik asittir.
25 Ekim’de savunma sanayimizin gücüne güç katacak bor karbür tesisinin temelini sizlerin de katılımlarıyla büyük bir coşkuyla atmıştık.
Biliyorsunuz, ‘BORON’ toz deterjanını 25 Ocak 2019 tarihinde piyasaya sürmüştük. Kısa bir süre önce de renkli, beyaz toz deterjanın yanına renkli, beyaz Sıvı Boron’u ekledik. Bu ürünleri sizler sayesinde bu kurumda, kurum çalışanları ile birlikte geliştirdik. Emeği geçen herkese ayrıca teşekkür ediyoruz. Boron, petrol türevi kimyasal maddeler ve fosfat içermez. Antialerjendir, Antifungaldır yani alerji ve mantarlaşma yapmaz. Fosfat içermediğinden denizlerde yosunlaşmaya sebebiyet vermez. Çevre dostu bir üründür. Artık Boron’umuzun ünü ülke sınırlarını aşmıştır. Amerika’ya, Avrupa’ya, Afrika’ya ihraç edilmeye başlanmıştır. Boron, 40 derecede mükemmel temizlik yapmaktadır. Çok yakında, birkaç aya kadar bulaşık makineleri için bulaşık deterjanını da üretmeye başlıyoruz. Bu yeni ürünlerimize hep birlikte sahip çıkalım. Konu komşumuza, akraba ve arkadaşlarımıza tavsiye edelim. Sosyal medyada paylaşalım. Sizlerin birer BORON GÖNÜLLÜSÜ olmanızı rica ediyorum. Şimdiden sizin, ailenizin ve sevdiklerinizin yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum. 2020 yılının sizlere, ülkemize, milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun aziz silah arkadaşları olmak üzere canlarını bu ülke için seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, bu kurum için çalışıp ebediyete intikal edenleri, rahmetle, minnetle ve şükranla anıyor, yakınlarına, gazilerimize Cenab-ı Allah’tan sabrı cemil ve şifa diliyorum.”


İLYAS SATIRLI: “SİZ EMEKLİLER, BU İŞLETMELERİN TEMEL TAŞISINIZ”
Ardından, Petrol-İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı İlyas Satırlı’ya söz verildi. Bu kurumdan emekli olanların, işletmelerin temel taşı olduğuna işaret eden Satırlı, “Hatırlamak da, hatırlanmak da çok güzel. Bu duygu yüklü birlikteliklerin sürmesini diliyor, Bandırma İşletme Müdürümüze, genel müdürümüze, genel müdür yardımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
ETİMADEN Genel Müdürlüğü, kurumdan emekli olanlar için Bandırma’daki gibi diğer işletmelerde de aynı gün ve saatte yemek düzenledi.

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans