ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

EMEKLİ ASTSUBAYLAR HAKLARININ PEŞİNDELER

HABER: C.SAFFET YILMAZ Aynı eğitim düzeyine sahip oldukları birçok kamu çalışanından Bir derece daha geriden göreve başlatılan astsubaylar özlük haklarının iade edilmesi için Alihikmetpaşa Meydanı’n da kitlesel bir basın açıklaması yaptılar.

Yaptıkları açıklamada devletten farklı bir ayrımcılık beklemediklerini ifade emekli astsubaylar,hükümetin kendileri için verdiği makam ve tazminat sözünü yerine getirmesini  beklediklerini dile getirdiler.

Basın açıklaması öncesi ,görev şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okuyan kitle adına basın açıklamasını okuyan Emekli Jandarma Astsubay Özay Can yaşadıkları adaletsizliklere vurgu yaparak,18 ay önce Sn.Cumhurbaşkanı’nın göreve başlama dereceleri  konusunda verdiği sözün hala gerçekleşmediğini ifade etti.

                         ASTSUBAYLARIN BAŞLICA TALEPLERİ NELER?

İlk göreve başlama dereceleri dışındaki taleplerini dile getiren Özay Can,açıklamasını şöyle sürdürdü:

“BugünTSK’de  yarbay ve üst rütbedeki subaylara farklı farkli isimler adı altında 6 adet tazminat verilmektedir.Daha zor şartlarda görev yapan astsubaylar ise hiçbir tazminattan yararlanmamaktadır.Bu adaletsiz durumla ilgili olarak AK Parti 2015 seçimleri öncesi söz vermiş olmasına rağmen bu sözler hala gerçekleşmemiştir.

Tazminat alan subaylar emekli olduklarında çalışırken aldıkları maaşın %  70 ila 85’ini alırken biz astsubaylar ise çalışırken aldığımız maaşlarımızın ancak % 40 ila 55’ini almaktayız.Sağlam raporu ile TSK’ya girip zaman içerisinde çalışma şartları nedeni ile sağlığını kaybeden veya çalışamayacak derecede olup (Görev yapamaz) raporu ile ilişiği kesilen Adi Malül silah arkadaşlarımıza insani şartlarda yaşam için katki sağlanmalıdır.Önceki yıllarda tüm kamu personeline uygulanan sicil affi  (yüz kızartıcı suçlar hariç) TSK’ mensupları için de uygulanmalıdır.Ressen emeklilerinin durumları yargı kararları doğrultusunda tekrar incelenmelidir.

Bügün bütün emekli astsubaylar yoksulluk sınırının çok altında ücret almaktadırlar. Taleplerimiz,kanunların bize tanıdığı en masumane haklardır.Haklarımızı almak için sonuna kadar mücadele edeceğiz.Sn. Comhurbaşkanımız ve parlemanto üyeleri; Türk ordusunun ağır yükünü omuzlarında taşıyan astsubaylarla ilgili çıkartılan kanunların yetersizliği dolayısıyla üzüntü içerisindeyiz.Yaşadığımız bu bu mağduriyet ve adaletsizli durum ile ilgili olarak yıllardır çalışmalar devam ediyor,”en kısa sürede çözüm üreteceğiz”denmesine rağmen bu sorunlar devamlı ötelenerek yumak büyümüştür. (Yeni Haber)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans