ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Süt fiyatları ''Enflasyon kurbanı'' yapılmamalı

Balıkesir Karesi Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sami Sözat, süt fiyatları ile ilgili olarak; ''Gıda konseyi ve ulusal süt konseyi enflasyonun artmasına neden olacak diye 2019 yılında tespit ettikleri ( tavsiye ) 2.300 TL Brüt fiyat bir seneye yakın zamandır devam ediyor. Bu süre zarfında yeme % 40 zam gelmesine rağmen süt yerinde sayıyor. Zarar eden çiftçi hayvanlarını ya satmaya ya mezbaha ‘ da kesime götürmeye başladı.'' dedi.

Ahırlar boşaldığını, tarlaların boş bırakıldığını ve ekim yapılmadığının nedenini soran Sözat, sözlerine şöyle devam etti.

''Çünkü zarar ediyor ! Özellikle zarar ettiriliyor. Zira ; zaman ve zemini uygun olmayacak şekilde İTHALAT yapılıyor.

 TÜRKİYE İTHALAT CENNETİ oldu.

Çiftçi – Esnaf borcunu ödeyemediği için haciz ve icra ile uğraşırken sadece 2020 yılının Şubat ayı ile Eylül ayı arasında ( Pandemi döneminde ) 7-8 ay içinde 60 Bin yeni MİLYONER oluştu !

Çiftçi – Esnaf borç sarhoşu olup debelenirken birileri de cebini doldurarak köşeyi döndü. Biz BORÇ zengini olurken birileri de CEP zengini oldu !

Tarım ve Hayvancılık bitti.
Hububat eken zarar
Domates – Biber eken zararda
Süt ve besi hayvanı yetiştiren zararda 

Borçlar katlanıyor. Ne yapacağını şaşırmış durumda olan çiftçiyi kurtaracak ve üretimden kopmasını önleyecek ACİL önlemler alınarak borçları faizsiz veya çok düşük faizle uzun vadeye yayarak yapılandırılmalıdır. İlgililere ve – Milletvekillerine ve Birliklere sesleniyorum. Yokluk içinde bile olsanız halinize şükredin diyenlerden misiniz ? Çiftçinin kötü kaderini değiştirmek için Ziraat Odası olarak üstümüze düşeni yapmaya hazır olduğumuz bilinmelidir.'' (www.yenihabergazetesi.net)

                                                                                                 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans