ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

HÜMA HATUN ANADOLU LİSESİ AB KAPISI’NDA

Balıkesir Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; Avrupa Birliği Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe almaya değer bulunan “İstihdam Odaklı Beceriler İçin Gençlerimize AB Kapısı Açıyoruz' adlı proje ile 01.09.2019 - 31.08.2020 tarihleri arasında 20156 € bütçe ile 3 refakatçi 10 öğrenci Avusturya-Viyana'da 15 günlük staj uygulamalarına katıldı.


Yurtdışı ortağının A.E.G.K. Cafe Afro GmbH, Proje uzmanının Ersoy GÜNAY olduğu projede hareketlilik 2 akış şeklinde düzenlendi.

1. Akış 09-22 Şubat 2020 tarihleri arasında Nejdet YAZICI ve Olcay ARIKAN refakatçi öğretmen, Hazal AYTAR, Hayrünnisa SAYAK, Ebrar ADIGÜZEL, Aleyna ERCAN, Gamze ÜSTÜN adlı öğrenciler staj uygulaması yaptı.

2. Akış 02-15 Mart 2020 tarihlerinde de Kamile SERİN'in refakatçi öğretmenliğinde ;Özge ŞAHİN, Eylül ORHAN, Fatmanur ÇAKIR, Çağla ÇAKIR, İlayda SERPEN adlı öğrenciler yer aldı.


 

Balıkesir Altıeylül ilçesi Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Teknik Müdür Yardımcısı Necdet Yazıcı'nın proje ile lgili açıklaması şöyle:

‘'Okulumuzda oluşturduğumuz proje yazım komisyonu tarafından hazırlanan projemiz ile Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanındaki 10 öğrencimiz çikolatanın pastacılık ürünlerinde kullanımına yönelik modelleme uygulamaları konusunda teoride öğrenilen bilgilerin Avusturya'da pratiğe dönüştürecek becerileri kazandılar.

Projemiz ile okulumuz ve paydaşlarımız arasında ulus ve ulus ötesi işbirliği sağlanarak kurumsal kapasite ve kalite gelişimine katkıda bulunulacaktır. Bu staj faaliyetleri ile sosyal beceriler ve kişiler arası iletişim kurma becerileri geliştirilerek iyi uygulama örnekleri katılımcılarımıza kazandırılacak ve öğrenilen bilgiler diğer öğrencilere transfer edilecektir.

 

Proje faaliyetlerimiz; Balıkesir Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, T.C. Dışişleri Bakanlığı – Avrupa Birliği Başkanlığı – Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen, Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği türündeki “İstihdam Odaklı Beceriler İçin Gençlerimize AB Kapısı Açıyoruz.”

İsimli Avrupa Birliği projesini gerçekleştirmiştir. Proje kapsamında; Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı'ndan seçilen 10 öğrencimiz, Avusturya-Viyana daki A.E.G.K. Cafe Afro GmbH işletmesinde gerçekleştirdiği staj faaliyetlerinde kaliteli uygulama çalışmaları gerçekleştirmişlerdir.

Proje hedeflerimiz; katılımcı öğrencilerimizin mesleki gelişim seviyelerini artırarak uzmanlaşma sağlamaları ve iş gücü piyasasının aradığı niteliklere sahip birer mesleki eğitim mezunları olarak istihdam olanaklarını artırmaları, yabancı dil becerilerini ve sosyal uyum becerilerini artırmaları, farklı kültürlere karşı hoşgörü geliştirmeleri, mesleki motivasyonlarını artırmaları, dil çeşitliliğinin ve kültürler arası etkileşimin önemini kavramaları, hayat boyu öğrenme anlayışını benimsemeleri ve proje kapsamında aldıkları sertifikalarla tüm kazanımlarını görünür hale getirerek istihdam olanaklarını artırmaları hedeflenmiştir.

Öngörülen sonuç ve etkileri; okulumuz ile Avrupa standartlarında ve kalitesinde hizmet veren işletmeler arasında sürdürülebilir yenilikçilik birliği kurulması, okulumuzun kurumsal kapasitelerinin ve yönetim becerilerinin geliştirilmesi, kalitede iyileşmelerin, uluslararasılaşmanın ve modernizasyonun sağlanması, okulumuzun personel yetkinliklerinin artırılması, kurum ve kuruluşların AB projelerine karşı farkındalıklarının artırılması olmuştur.

Yiyecek İçecek Hizmetleri sektöründe aranan vasıflı personel ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlanması, yeni ortaklıkların kurulması, okul-sektör işbirliğinin geliştirilmesi, okulumuzun mesleki eğitim kalitesi ve kurumsal yapısı gelişmiş bir mesleki eğitim kurumu haline gelerek daha nitelikli öğrenciler yetiştirilmesidir.

Öğrencilerimizin başarı oranlarında yükselmeye yol açması ve ayrıca öğrencilerimizin okulumuza bağlılıklarını artırması beklenmektedir. Katılımcılarımızdan staj faaliyetlerine ilişkin geliştirdikleri AB kurum ve çalışma kültürünü tanıma, çok kültürlülüğe yönelik farkındalık sahibi olma, çalışma motivasyonlarında artış gibi konulardaki farkındalık becerileri diğer öğrencilere de aktarabilmes adına önemli bir çıktı olacaktır.

Staj süresince hafta sonları kültürel geziler kapsamında, öğrencilerimizi Çek Cumhuriyetinin Başkenti Prag'a, Macaristan Başkenti Budapeşteye, Slovakya'nın başkenti Bratislavaya günübirlik gezilere götürdük.'' (www.yenihabergazetesi.net)







Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans