ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

KADINA YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN

CHP Balıkesir'de katledilen kadınlar için fidan dikti

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Edremit'te katledilen kadınlar adına dikilen ağaçlar ile düzenlenen parkın açılışında, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirterek, "Gözü yaşlı annelerimizin acısını bir nebze olsun dindirmek istedik. Ülkemizde artık başka kadınlar hayattan koparılmasın, kadına yönelik şiddet son bulsun" ifadelerini kullandı.



Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Örgütü, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'yı ağırladı. Nazlıaka, Balıkesir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Hürmüz Avcı, İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Şener, İl Kadın Kolları yöneticileri ile ilçe kadın kolları başkanlarının katılımı ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Daha sonra CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka partililerle birlikte Toplu Taşıma Merkezi önünde buluşarak Milli Kuvvetler caddesinden yürüyerek, Ali Hikmet Paşa Meydanında basın açıklaması yaptı. Kadına yönelik şiddete dikkat çeken Başkan Nazlıaka, Cumhuriyet Halk Partisi'nin şiddet mağduru kadınların yanında olduğunu belirterek, "Onlara gerekirse psikolojik, hukuki, sığınma evi desteği gibi konularda dayanak olmaya çalışıyoruz. Şunu çok net görüyoruz, duruşmalarda aileleri yalnız bırakmadığımızda katilleri cesaretlendirecek bazı yargı kararları çıkıyor ve adeta şiddet görmüş kadınlar o şiddeti hak etmiş gibi birtakım savunmalar yapılıyor. Sırf eve geç gitti diye, kırmızı ruj sürdü diye, sırf kahkaha attı diye, sırf yemeğe az tuz koydu diye şiddet uygulayan erkeğe tahrik indirimi uygulanıyor. Mahkemede efendi durarak kravat taktığı için erkeğe iyi hal indirimi uygulanıyor. Bu eşitsizlikle, adaletsizlikle hep birlikte mücadele edeceğiz" dedi.




KADINLARIN ADI FİDANLARLA YEŞERECEK
Cumhuriyet Halk Partililer, daha sonra Edremit İlçesi Kadın Kolları Başkanı Nuran Çiftcioğlu ve yönetiminin planladığı, Edremit İlçe Başkanı Deniz Onur Özcan ve yönetiminin desteğiyle, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan'ın çalışmaları ile Edremit'te katledilen kadınlar adına dikilen ağaçlar ile düzenlenen parkın açılışını gerçekleştirdi.
Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, kadına yönelik şiddete karşı verdikleri mücadeleye değinerek, "Gözü yaşlı annelerimizin acısını bir nebze olsun dindirmek istedik. Ülkemizde artık başka kadınlar hayattan koparılmasın, kadına yönelik şiddet son bulsun. (www.yenihabergazetesi.net)

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans