ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

KANATLI HAYVAN ETİ ÜRETİCİLERİ GENEL KURULLARINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Balıkesir ili Karesi, Altıeylül, Bandırma, Dursunbey, Erdek, Gönen, İvrindi, Manyas, Savaştepe, Sındırgı, Susurluk, Bigadiç, Edremit, Burhaniye ilçeleri Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği kuruluş genel kurullarını, Balıkesir İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirdi.

5200 Sayılı Kanun çerçevesinde birlik yapılanmasını tamamlamak isteyen Balıkesirli üreticiler uzun süredir devam ettirdikleri çalışmalarını sonlandırarak birlik
tüzel kişiliğine kavuştular.
Genel Kurula Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü temsilen İl Müdür Yardımcısı Nihat Ağan, Ankara Merkez Birlik Başkanı Abdullah Koç, İzmir, Bursa, Çanakkale, Adapazarı, Kocaeli, Manisa Birlik Başkanları ve Yöneticileri ile Balıkesir İli Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri katıldı.
Toplantının açılışında verilen bilgilerden; Balıkesir’de Kanatlı Hayvan Eti Üreticilerinin sayısının 700’ü aştığı, birlik konusunu teşkil eden kümes adedinin 1.400’e dayandığı ifade edildi.
Balıkesirli Kanatlı Eti Üreticileri; Balıkesir’in bir gıda şehri olduğunu ve bu gıda şehrinde işlenmiş ve paketlenmiş en büyük katma değeri yaratan gıda ürününün tavuk eti olduğunu ifade ettiler.
Yapılan seçimle Birlik Yönetim Kuruluna; Bahattin Baltaş, Raşit Dokuz, Tufan Akdeniz; Alaettin Mendir, Türkay Çakan, Narin Sevimli ve İbrahim Ethem Karagür seçildiler.

“Kanatlı hayvan eti üretimi için Balıkesir il sınırlarında üreticilerin yaptıkları yatırım tutarı 250 milyon doların üzerine çıkmıştır”
Birlik Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Raşit Dokuz: “Öncelikli amacımız beyaz et sektörünün değer artışına katkı yapmak ve ülke ekonomisine katma değer oluşturmaktır. Bu çerçeveden baktığımızda doğru değerlendirmeleri yapabilmek için bazı tespitlerin doğru olarak yapılması büyük önem taşımaktadır. Yaklaşık olarak söylüyorum, bugün önemli bir bölümü salonumuzda bulunan üreticilerin kanatlı hayvan eti üretimi için Balıkesir il sınırlarında üretime yaptıkları yatırım bir buçuk milyar TL’yi geçmiştir. Buda 250 milyon doların üzerinde bir yatırım demektir. Bir başka ifade ile sadece Balıkesir’de paydaşımız ve iş ortağımız olan
entegrelerin yanında üretim için cebinden 250 milyon doların üzerinde yatırım yapmış bir girişimci grup durmaktadır.
Bugün gıda üssü Balıkesir’de işlenmiş ve ambalajlanmış en yüksek katma değerli gıda ürünü beyaz ettir. Ve beyaz etin temeli kanatlı hayvan eti üreticilerdir. Yani bu büyük değeri ortaya çıkaranların temeli sizlersiniz.
İnsanlık var olduğu sürece devam edecek ve en temel insani ihtiyaçlardan birinin karşılandığı bir sektörün üreticileriyiz. Bu sektörün var oluşu ve yükselişi tüm paydaşların üzerine görev edinmeleri gereken bir konudur.
Üretici, entegre, lojistik sağlayıcılar, oyunun kurallarını tayin eden devletimiz ve tüketicinin bir ortak paydanın etrafında birleşmeleri ve tarafları memnun edecek bir üretim sistemi etrafında katma değer üreterek işbirliği yapmaları mutlak sağlanmalıdır.
Üretimini gerçekleştirdiğimiz sektörün tartışmasız önemli sorunları vardır. Her şeyden önce sürdürülebilirliğin sağlanması için sahada ki işi bilen sektör üreticilerinin mutlak kanunlarımız çerçevesinde yapılanmış bir birlik yapısı ile hareket etmesi gerekmektedir. “ dedi.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans