ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

“BU SALDIRI ÇOK FAZLA TESADÜF İÇERİYOR”

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, il yöneticileri ve parti çalışanları önceki gün saat 15:30 sıralarında parti binasında saldırıya uğradı. Saldırgan U.A. gözaltına alınırken, polis merkezine giden partililer şikayetçi oldu. Başkan Sarı, parti binasında düzenlediği basın toplantısında saldırı anında yaşanan olayları anlattı, “Bu saldırı çok fazla tesadüf içeriyor” dedi. 

“Dün bu salonda ve il başkanlığı odasında yaşamış olduğumuz talihsiz olayla ilgili açıklama yapmak zorunda kaldık”diyen CHP İl Başkanı Serkan Sarı şöyle konuştu:

“İl başkanlığımıza dışarıdan gelen ve tanımadığımız bir kişi tarafından yapılan saldırı ile karşı karşıya kaldık.
Küfürlerle il başkanlığımıza giren bu şahıs, ‘CHP il başkanı nerede, onu görmek istiyorum, verin onun telefonunu bana' diyerek küfürler etmeye başladı. Valiliğe gittiğini 1000 lira bir para talep ettiğini, para alamadığını, şehir dışından geldiğini, hakkını alamadığı gibi bir takım iddialarla yerel yönetimlere, kaymakama, belediye başkanlarına, valiye küfürler etmeye başladı. Arkadaşlarımız sakinleştirmeye çalıştı. İl başkanlığında zaman zaman biz buna benzer şikayetleri yaşıyoruz.”

“PARTİ GÖREVLİSİNİ KOVALADI”

“Partimizde çalışan Hayriye Diler kendisine çorba ikramında bulunmaya çalıştı, karnını doyurup çay kahve ikram etti. Devamında tekrar bağırış ve patırtı kütürtüler gelmeye başlayınca biz il başkanlığı odasından dışında çıktık. Bu salonda Hayriye hanımı darp etmek için kovalamaya başladı. Elinde sanki delici kesici bir alet varmış gibi ona hamle yaparak üzerine koşturmaya başladı. Hayriye hanım korkuyla koşarak benim yanıma geldi. Kendisini alıp odama geçirdim, soluğu kesilip fenalaştı.
Biz il başkanlığı odasına girip kapıyı kapattık kendimizi korumaya çalıştık. O sırada bir meclis üyesi arkadaşımız buradaydı beni de odaya alarak kapıyı kapattı. Arkadaşımız kapıyı tutuyor ama arkadan tekmeler, yumruklar küfürler ‘çıkın len' diyerek ağır küfür ve hakaretlerde bulundu. Biz o sırada emniyet güçlerine haber verdik. ‘İl başkanlığında saldırı durumu var,  acilen müdahalenizi bekliyoruz'  diyerek. Bir 10-15 dakika bu süreç sürdü. İl başkanlığı odasının dışında il yöneticilerimiz şahsı sakinleştirmeye çalıştı. Biz yeniden dışarı çıktığımız sırada partimizin aracını kullanan Gökhan Bayar arkadaşımız bu şahsın attığı yumrukla yıkıldı. Partimizin tabelasındaki harfleri yırtarak söktü. Tam o sırada polisler geldi.”

“ATATÜRKÇÜYÜM” DİYE BAŞLADI, “ACZMENDİ'YİM” DİYE BİTİRDİ

“Ben Atatürkçüyüm” diye başlamıştı sonunda “ben Aczmendiyim, Süleymancıyım, Allahu Ekber” diyerek naralara büründü. Biz suç duyurusunda bulunduk. Şu anda şahıs gözaltında sürecin takipçisiyiz. Bize söylenen şehir dışından geldiği yönünde. Psikolojik sorunları olduğu görüntüsü var ama tespit edilmiş kayıtlı rahatsızlığı da yok. Polisler geldiği anda birden o havası değişti, ‘Ben arkadaşlardan şikayetçiyim, beni darp ettiler, kamera kayıtlarına bakın, ben bunların hepsi ile ilgili suç duyurusunda bulunmak istiyorum tek tek, gerekli işlemleri yapın, memur arkadaşlar yardımcı olun' dedi.” (MAHMUT ACARÖZ/HABERCİ)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans