ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

TOPLUMSAL FAİR PLAY ÖDÜLÜ BALIKESİR LİSELİLER DERNEĞİ'NE

Türkiye Olimpiyat Komitesi 'nin değerlendirmesi ile, ABDİ KAHYAOĞLU başkanlığında uygulanmaya başlanan ‘'Kınalı Kuzular Organizasyonu'' projesi nedeniyle Balıkesir Liseliler Derneği TOPLUMSAL FAİR PLAY ÖDÜLÜ'ne layık görüldü.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından “İyiye, doğruya, güzele” sloganı ile bu yıl 38'incisi verilen Türkiye Fair Play Ödülleri'nin kazananları açıklandı. Balıkesir Liseliler Derneği TEMA Vakfı ile birlikte TMOK 2019 Toplumsal Fair Play Ödülü'nü kazandı.

TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, Türkiye Fair Play Ödülleri'ne ilişkin yaptığı açıklamasında: “Fair – Play değerleri bir yaşam felsefesi haline getiren kişi ve kuruluşları topluma örnek göstermek ve ilham olmalarını sağlamak amacıyla verdiğimiz Türkiye Fair Play Ödülleri'ni birbirinden kıymetli davranış ve projeleriyle kazanan kişi ve kuruluşları gönülden kutluyorum” dedi.

TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar ise “TMOK olarak Türkiye'nin dört bir yanına yaymaya çalıştığımız Fair – Play ruhunun en iyi temsil edildiği davranış ve projeler Türkiye Fair Play Ödülleri sayesinde onurlandırılıyor, birer rol model olarak sunuluyor. Tüm ödül kazananları kutluyor, ülkemizde Fair – Play'in bir yaşam biçimi olarak benimsenmesini temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

ÖDÜLÜ KAZANDIRAN ABDİ KAHYAOĞLU 

Balıkesir Liseliler Derneği, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi 2019 Toplumsal Fair Play Ödülü'ne bir süre önce koronavirüsten kaybettiğimiz derneğin merhum başkanı Abdi Kahyaoğlu'nun yıllar sonra yeniden canlandırdığı ve öncülük ettiği “Kınalı Kuzular” izcilik projesiyle değer görüldü.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nden yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

“Çanakkale Savaşı'nda Balıkesir Lisesi'nin iki sınıfı Edirne'den gelip okula kaydolan izci grubu ile birlikte gönüllü olarak cepheye gitmiş ve hepsi şehit düşmüşlerdi. Bundan dolayı lise iki yıl mezun verememiştir. Bu konu uzun yıllar gündeme gelmese de okulun eski öğrencilerinden Abdi Kahyaoğlu 2017 yılında Balıkesir Liseliler Derneği Başkanı olunca, konunun canlandırılması sağlandı. Her 18 Mart'ta, o gün Çanakkale'ye giden kahramanların elbiselerini giyen çocuklar, Paşacamii önünde anneleri tarafından ellerine kına yakılmasının ardından davul zurna eşliğinde milli oyunlar oynayarak istasyona gidiyorlar. Anıtkabir'i de ziyaret eden Kınalı Kuzular'ın içinde Çanakkale'de dev bir top mermisini tek başına kucaklayıp Ocean zırhlısının batırılmasını sağlayan Balıkesir'in Havran ilçesinin Çamlık Köyü'nden Koca Seyit Onbaşı'nın torunu (Ezgi Yıkar)  da yer alıyor. 4 yıldır her 18 Mart'ta Balıkesir, gözyaşları içinde bambaşka bir şölene ev sahipliği yapıyor ve o günlerde cepheye gönderilen Kınalı Kuzular'ın yolculuğu düzenlenen Vefa Yürüyüşü ile canlandırılıyor.”

Konuyla ilgili olarak, salı günü Balıkesir Liseliler Derneği'nde yapılacak basın açıklamasında diğer hususlar da bildirilecek.(www.yenihabergazetesi.net)



TÜRKİYE FAİR PLAY ÖDÜLLERİ KAZANANLARI

SPORTİF FAİR PLAY KARİYER DALI

Büyük Ödül: İbrahim Çolak – Milli Cimnastikçi
Şeref Diploması: Dr. Ozan Balcı – Tokat Valisi
Şeref Diploması: A Milli Kadın Voleybol Takımı
Kutlama Mektubu: Dr. Aynur Onur Çiftçi – Yazar

SPORTİF FAİR PLAY DAVRANIŞ DALI

Büyük Ödül: Beknaz Almazbekov – Galatasaray U14 Futbolcusu
Şeref Diploması: Konya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Judo Takımı
Şeref Diploması: Galatasaray U10 ve Fenerbahçe U9 Futbol Takımları

SPORTİF FAİR PLAY TANITIM DALI

Büyük Ödül: Fehmi Özgüler – Spor Yazarı
Şeref Diploması: Güven Gündüz – Basketbol Antrenörü
Şeref Diploması: Timuçin Nalbant – TRT Muhabiri
Kutlama Mektubu: Gaziantep Büyükşehir Belediyesi

TMOK 2019 TOPLUMSAL FAİR PLAY ÖDÜLÜ

TEMA Vakfı
Balıkesir Liseliler Derneği…

 

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans