ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

CHP Balıkesir Milletvekili Aytekin: “Bu planı uygulamayı aklınızdan bile geçirmeyin”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin, Balıkesir-Çanakkale kıyılarını imara açmayı öngören planı Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) gündemine taşıdı.

Aytekin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Kurum'un yanıtlaması isteğiyle şu soru önergesini verdi:
“AKP iktidarı boyunca her güne yeni bir talan, rant ve peşkeş haberiyle başlıyoruz. 18 yıldır satılmadık köşe bucak bırakmayan bu zihniyet, bu kez de gözünü Balıkesir-Çanakkale sahil şeridine dikti. Balıkesir-Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı ve Bakanlık kararıyla bu hattın imara açılacağı bilgisi vatandaşlarımızı korkutmaktadır. Bir başka konu ise çok uzun bir kıyı şeridini kapsayan bu planda yer alan yedi bölgenin, bu kıyı düzenlemesinde feribot, çekek yerleri, tersane ve diğer iskele önerilerinin bulunmasının, kıyı yağmasının en önemli gerçeğini oluşturacağı gerçeğidir.
TMMOB Balıkesir Şubesi tarafından yapılan açıklamada, söz konusu planın yaratacağı tüm olumsuzluklar ele alınmış ve kamuoyu ile paylaşılmıştır. Söz konusu raporda, planda öngörülen herhangi bir kriterin olmadığı, kıyı şeridinde yapılacak bu uygulamanın, halkın kıyı şeridini kullanma olanağını kısıtlayacağı belirtilmektedir. Bahsettiğimiz bu şerit, Türkiye'nin gözbebeği olması gereken bir şerit.
Ancak gelin görün ki, denizin mavisine, ağacın yeşiline düşman olan bir zihniyet ile karşı karşıyayız. Oysa ki, dünya turizmine açılabilecek olan bu güzellik, şimdi ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya. Bakanlığın, önergemize yanıt vererek planın tüm ayrıntılarını paylaşmasını talep ediyoruz. Kamuoyu vicdanını yaralayan söz konusu plan yine kapalı kapılar ardında imzalanıyor. Bir kez daha hatırlatmak isterim: Aklınıza her estiğinde, başınız her sıkıştığında peşkeş çektiğiniz bu coğrafya sadece bizim değil, gelecek kuşaklarındır. Her bir
karışında mücadele olan bu coğrafyanın her karışını korumak hepimizin boynunun borcudur. Bu planı uygulamaya sokmayı aklınızdan bile geçirmeyin.
Ne Kuvay-ı Milliye şehri Balıkesir, ne de tarihin yeniden yazıldığı yer olan Çanakkale halkı bu talana izin vermeyecektir.” (www.yenihabergazetesi.net)

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans