ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı: “Sarı konusunda bize gelen bir yazı yok”

HABER: ÖNDER BALIKÇI

Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, çeşitli konulardaki görüşlerini açıkladı.

Yapakçı, 2021 yılının tüm dünyaya bolluk ve bereket, sağlık, adalet ve barış getirmesini diledi.

SARI KONUSUNDA BİZE GELEN BİR ŞEY YOK

Bazı gazetelerde ve sosyal medyada, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'nın, görevinden alınmasının Danıştay tarafından onaylandığı, kendisinin, Erdek Belediye Meclisi'ni en geç 10 gün içinde toplayarak, Erdek Belediye Başkanının asaleten seçilmesini sağlayacağı şeklinde çıkan haberlerin gerçek dışı olduğunu belirten Yapakçı, şunları söyledi:

“Bu konuda bize gelen hiçbir tebligat yok. Herhalde bazı kişiler, Hüseyin Sarı'nın hemen görevden alınmasını istiyorlar. Bu konuda yaptıkları yayınların, eski yayınlarla ilgili olduğunu sanıyorum. Kaldı ki, bu yayınlarda, ‘Hüseyin Yapakçı, 10 gün içinde belediye başkanını asaleten seçmek için meclisi toplantıya çağıracak' deniyor. Yani ismimi bile yanlış yazıyorlar.”

ŞAHİNGURGAZ'DAKİ MADEN OLAYI

Yapakçı, Erdek'in Şahinburgaz Mahallesi sahilinde, bir şirketin porselen yapımı için toprak almasına çevre gönüllüleri tarafından tepki gösterilmesiyle ilgili şu bilgiyi verdi:

“Aydın'ın Çine ilçesinden bir şirket, burada yaklaşık 50 yıl önce ruhsat almış. Buna Valilik de onay vermiş. Şirket, burada porselen yapımında kullanılan feldspatlı toprak çıkarıyormuş. Burası 203 hektarlık bir alan. Tabii ki biz, bu çalışmayı doğa ve çevre için zararlı buluyoruz. Ancak bizim bu konuda bir yaptırım uygulamamıza olanak yok.”

KAPIDAĞ'DAKİ OCAK RUHSATLARI İLE İLGİLİ ÇALIŞMA BAŞLATTIK

Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, Kapıdağ'daki çalışma yapan şirketlere ait ocakların ruhsat çalışmaları ile ilgili bir çalışma başlattıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Belediyemizin ilgili birimlerine gerekli talimatı verdim. Paşalimanı dahil, Kapıdağ'da geçmişten bugüne maden arama veya başka amaçla ruhsat alan firmaları belirleyeceğiz. Bu ruhsatların sürüp sürmediğini saptayacağız. Yasa ve yönetmeliklere aykırı bir durum varsa ve bizim sorumluluğumuz içindeyse gerekeni yapacağız.”

KÜLTÜR MERKEZİNİN STATİK GÜÇLENDİRMELERİ ÖLÇÜLÜYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın, Erdek'te yıllardır yarım kalan Kültür Merkezi binasını tamamlama sözü verdiğini yineleyen Yapakçı, “Şimdi biz, yarım kalan bu binanın statik güçlendirme ölçümlerini yaptırıyoruz” dedi.

COVİD-19 ÖNLEMLERİNE UYULUYOR

Erdek'te, Covid-19 önlemlerine tüm vatandaşların genelde uyduğunu vurgulayan Yapakçı, bu özenin süreceğine inandığını belirterek, “Elbette ki zaman zaman genelde dışarıdan gelen vatandaşlarımızda bazı vakalar görülse de ilçemizde ciddi vakalar bulunmamaktadır” diye konuştu. (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans