ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Selim Panç: “Cumhur ittifakının geleceği yok”

HABER: ÖNDER BALIKÇI

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bandırma İlçe Başkanı Dr. Selim Panç, geride bıraktığımız 2020 yılını ve gelecek için projelerini anlattı.

24 Ocak 2020'de yönetime geldikten kısa bir süre sonra başlayan pandemi sürecinin, birçok projelerini engellediğine işaret eden Panç, halen 3239 olan üye sayılarını artırmak için çalışacaklarını belirtti.

“Cumhur İttifakı”nın geleceği olmadığını öne süren Panç, şu değerlendirmede bulundu:

“Anlaşılıyor ki, Cumhurbaşkanı da MHP'den ve Devlet Bahçeli'den umudunu kestiği için yeni arayışlar ve ittifaklar arıyor. Bahçeli, trajik bir politikacı. Onun milliyetçi olduğuna da inanmıyorum. Çünkü milliyetçilik, Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarlarını korumaktır. Bahçeli'nin, daha önce çok ağır sözlerle eleştirdiği Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında yer alması, siyasi ahlaka da uymaz.”

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”ni, “ucube bir sistem” olarak niteleyen Panç, ‘Hani, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçtiğimizde, Türkiye her alanda uçacak, şahlanacaktı? Tam tersine, her alanda geriye gittik” diye konuştu.

Panç, Türkiye'nin iç ve dış politikasının yanlış olduğunu öne sürdü.

CHP olarak çevreye ve doğaya da özel bir önem verdiklerini vurgulayan Panç, “Elbette ki, ülkemizin enerjiye ihtiyacı var. Ancak Rüzgar Enerji Santralleri'nin, Kapıdağ gibi önemli bir doğa parçasına, ağaç katliamı yapılarak kurulmasını doğru bulmuyoruz. Bu santraller için Kapıdağ'ın yer olarak seçilmesi büyük yanlıştır. Kapıdağ, gerek bitki örtüsü ve gerekse hayvanlar açısından çok zengin bir bölge. Hayvanları da korumalıyız. Avcılık, kesinlikle bir spor değildir. Hayvan avlamayı kesinlikle yanlış buluyorum. Eskiden bu dağda keklik, tavşan, yaban ördekleri vardı. Avlanmalar yüzünden hiçbir kalmadı” dedi.(www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans