ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Kapıdağ’a Eko Sistem Planı

HABER: ÖNDER BALIKÇI

Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü, geride bıraktığımız 2020 yılında, 30 milyonluk satış gelirinden 13 milyonluk net kâr elde etti.
Bandırma Orman İşletme Müdürü Taner Nişancı, Bandırma, Erdek, Marmara, Manyas ve Susurluk'taki 360 bin hektarlık alandan sorumlu bulunduklarını belirterek, “2020 yılı içinde 200 bin adet fidan diktik” dedi.
Nişancı, 2020'de, 150'ye yakın, kırsal bölgelerde çıkan yangına müdahale ettiklerini vurgulayarak, büyük çapta bir orman yangını yaşanmamasının memnuniyet verici olduğunu açıkladı.

KAPIDAĞ'DA EKO SİSTEM PLANI
Bandırma Orman İşletme Müdürü Taner Nişancı, Kapıdağ Yarımadası için “Eko Turizm Planı” hazırladıklarına dikkati çekerek şu bilgiyi verdi:
“Hazırladığımız bu planı, onaylanması için Ankara'ya gönderdik. Planımız onaylandıktan sonra Kapıdağ'a yürüyüş alanları, piknik yerleri, motokros yolları yapacağız. Böylece Kapıdağ'ı daha cazip bir duruma getirmek istiyoruz.”

KAPIDAĞ'DAKİ MADEN ARAMA RUHSATLARI BİZİM DIŞIMIZDA
Birçok kişinin, Kapıdağ'daki maden arama ruhsatları konusunda kendilerinin sorumlu olduğunu sanma yanlışına düştüklerini belirten Nişancı, şu bilgiyi verdi:
“Örneğin Kapıdağ'da, Rüzgar Enerji Santralleri yapım işinin bizimle hiç ilgisi yok.
Bu konudaki izinleri Enerji Bakanlığı ve EPDK veriyor. Nitekim Babadağ ve Kapıdağ firmaları, yetkililerden bu konuda gerekli izinleri almışlar. Kapıdağ firmasının RES'leri için, önemli bölümü makilik, bozuk sahada olmak ağaç kesildi. Babadağ firması için de 2 bin metre küplük ağaç kesimi yapıldı. Bu
ağaçlar da genellikle kayın, meşe ve fıstık çamından oluşuyor. Bu bölgelerdeki ağaç kesimlerini de biz, orman yasa ve yönetmeliklerine bağlı şekilde yapıyoruz.”
Ormanları sürdürülebilir şekilde yaşatıp koruyarak gelecek kuşaklara aktarma ve orman yangınlarına müdahale için 109 personelle görev yaptıklarına işaret
eden Nişancı, “Geçen yıl, vatandaşlarımız, orman yangınları konusunda genellikle duyarlı davranarak, çok önemli bir yangına neden olmadılar. Bu duyarlılığın sürmesini, herhangi bir yangın durumunda hemen 112 veya ‘Alo 177' hattını aramalarını rica ediyoruz” diye konuştu. (www.yenihabergazetesi.net)

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans