ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

2020'de 4 bin kişi ziyaret etti

Bandırma Müzesi'ni geride bıraktığımız 2020 yılında 4 bin dolayında kişi ziyaret etti.
Müze müdürü Ali Atmaca, pandemi nedeniyle ziyaretçi sayısının, önceki yıllara göre düşüş gösterdiğini belirterek, şu bilgiyi verdi:
“Pandeminin yanı sıra müzemizin kent merkezine uzaklığı, bir yerde ‘kör nokta'da bulunması, bölgeye otobüs seferinin olmaması da ziyaretçi sayısını olumsuz etkiliyor. Pandemiye bağlı olarak hafta sonlarında sokağa çıkma yasağı uygulandığından müzemiz kapalı. Yine pandemi nedeniyle müzemiz, hafta içinde de saat 10.00-16.00 arasında hizmet verebiliyoruz.”

Eserlerin ağırlığı Kyzikos ve Daskyleion'dan
Müzede 3376 envanter eser bulunup, etütlük eserlerle birlikte 10 bin civarında esere sahip bulunduklarını vurgulayan Atmaca, bu eserlerin ağırlığını Bandırma sınırları içindeki Daskyleion ve Erdek sınırları içinde yer alan Kyzikos'tan çıkarılanların oluşturduğunu belirtti.

ALİ ATMACA KİMDİR?
İlhame Öztürk'ün emekliye ayrılmasının ardından Bandırma Müze Müdürlüğü'ne atanan Ali Atmaca, 1967 yılında, Ankara'da doğdu.
Mesleğinde 31'inci yılını yaşayan Atmaca, önceki yıllarda Çankırı'da, Yeni Çankırı Müzesi ve Çanakkale Truva Müzesi'nin kurucu müdürlüğünü yaptı. (www.yenihabergazetesi.net)



Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans