ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

BALIKESİR’İ KİM YÖNETİYOR?

Karesi ilçesi Dumlupınar mahallesine konulan trafo, tüm esnaf ve mahalle sakinlerine sorun oluşturuyor.

Geçtiğimiz günlerde Hacı Ali Camii yanına konulan trafo ve bulunduğu yer ile ilgili olarak sıkıntılarını dile getiren mahalle esnafı  imza toplayarak, yetkili mercilere teslim ettiler.

Dumlupınar mahallesi, Alanlar Sokağı esnaflarından biri olan CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın ve diğer esnaflar topladıkları imzaları  Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi, UEDAŞ ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na teslim ettiler.

Yeni Haber Gazetesi olarak, konuya ilişkin yaptığımız görüşmede mahalle esnafları, tarihi Hacı Ali Camii yanında bulunan trafodan son derece rahatsız olduklarını dile getirerek trafonun çalışmadığını, çalışması halinde de orada yeni faaliyete geçen eski İl Özel İdare Binası'nın faydalanacağını belirttiler.

Alanlar Sokağı esnaflarından olan CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın ise, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

‘'Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile yaptığımız görüşmede, ‘'Yeni yapılan trafonun, bu mahallenin ihtiyacının karşıladığını'' belirtti. Ancak sayın Yılmaz'ın dediği trafo şu anda çalışmıyor.

Ayrıca yeni inşa edilen binada elektrikli otopark  ve bunun için ciddi bir elektrik sarfiyatı var. Daha önce de burada trafo vardı. O kalktığında burada elektrik kesintisi olurdu. Biz yıllardır burada esnaflık yapıyoruz. Bugüne dek doğru dürüst elektrik kesintisi olmadı. Bu trafo sadece bu yeni binaya bağlı.''

‘'Tarihi Hacı Ali Cami ve tarihi Hamidiye Kütüphanesi'nin 2 metre yakınına konulan, 3.5 metreye 7 metre büyüklüğündeki trafonun bulunduğu yerden kaldırılması gerektiğini'' vurgulayan CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın ve  Alanlar sokak esnafının hepsinin imzalarının olduğu dilekçeyi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'dan sonra Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na da  teslim ettiklerini belirttiler.




KARESİ DUMLUPINAR MAHALLESİ ALANLAR SOKAĞI ESNAFI SORUYOR:
''BU KENTİ KİM YÖNETİYOR? BELEDİYE Mİ, İNŞAAT ŞİRKETLERİ Mİ?''

Caminin önünde kör noktada bulunan Zabıta'nın olduğu yere konulmasının daha doğru olacağını belirten esnaf, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun tarihi binalarıniki  metre önüne nasıl izin verdiğini anlayamadıklarını vurguladılar.

CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, ‘'Yerel yönetimler, tarihi binaları korumakla görevli olduklarını unutmamalılar. Balıkesir'de yaşayan tüm vatandaşa karşı sorumlular. Hem tarihi yapıları korumanın hem de yeşil alan olarak kullanılmakta olan yere yapılan bu trafonun kaldırılmasını istiyoruz. Trafo daha önceden özel idare binasının bodrum katında idi. Yerin satılmasıyla birlikte özel idare binası yıkılıp, bir inşaat firması tarafından yerine bina yapıldı.''dedi.

Konunun, en yakın zamanda çözüme kavuşturulmasını isteyen esnaf ve semt sakinleri, görüntünün ve yarınlarda oluşacak trafo sesinin çevreye kirlilik yaratacağını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın bu konuda daha duyarlı davranmasını beklediklerini söylediler.(www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans