ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

“Oyunun Kuralları Değil, Kendisi Değişti”

BASİAD yönetimi, çevrimiçi yaptığı toplantı ile gündemine Balıkesir İşletmelerinde rekabet öncesi işbirliği, verimlilik ve değişen iş dünyası yapısını ele aldı.  

Toplantı gündemi ile ilgili hazırlıkları yapan BASİAD Başkan Yardımcısı Ümit Baysal açılış konuşmasında; Balıkesir'de katma değeri arttıracak çalışmalar, değişen iş yapısı ve işletmelerin rekabet öncesi gerçekleştirecekleri işbirliğinin kazandıracakları üzerinde durdu. 


Balıkesir'de mutlak rekabet öncesi işbirliği kültürünün olgunlaşmasına ihtiyaç var

BASİAD gibi sivil toplum kuruluşlarına büyük rol düştüğünü ifade eden Baysal sözlerine şöyle devam etti:

“Sahada yaptığımız çalışmalar sonucu elde ettiğimiz verileri değerlendirerek 2019 yılında işletmelerimizde değer arttıracak bir proje başlattık. Şu anda dört modül halinde bu projeyi yürütüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda yatay dikey entegrasyondan şeffaf tedarik zincirine, mevcut fabrikaların dönüşümünden artırılmış gerçekliğe farklı dijital teknolojilere odaklanan çalışmalar üzerinde durduk. Bunları bir bütün halinde projelendirdik.  Şirketlerimizin tecrübelerini ve iyi uygulamalarını dinledik; dinlediğimiz her bir uygulama bizlere ilham oldu. 

Rekabet öncesi işbirliği çalışmalarını arttırarak Balıkesir işletmelerinin gündemine ve uygulamasına aldırmaya çalışıyoruz

BASİAD Başkanı Abdullah Bekki'nin konuşması şöyle:
“Bizler şirketlerin başarısını rekabet içinde oldukları şirketlerin önünde olmakla tanımladık. Oysa günümüzde başarılı şirketler ekosistemin farklı aktörleri ile işbirliği içinde olmanın yarattığı kazan-kazan durumunun farkında. Özellikle kısalan ürün yaşam döngüleri, artan Ar-Ge yatırımı ihtiyacı, teknolojilerin hızlı değişimi ve sürdürülebilirlik unsurları yönetsel kararları değiştiriyor. Şirketleri daha dirençli bir iş modeli hedefiyle işbirliği yapmaya yönlendiriyor. 


Oyunun kuralları değil kendisi değişti

Onun için Balıkesir'de hem şirketlerimizin birlikte çalışma kültürlerinin gelişmesi hem de kamu politikalarının bu işbirliklerini destekleyici şekilde düzenlenmesi büyük önem arz ediyor.

Şirketlerin know-how paylaşımını ve birlikte üretmelerini cesaretlendirecek mekanizmalar Balıkesir'in yaratacağı katma değerin kademeli olarak artmasını da mümkün kılacaktır. Şirketler sahip oldukları bilgi ve yetkinliği paylaşırken hem kaynak ve zaman tasarrufu sağlayacak hem de daha odaklı, ucuz ve hızlı üretim ve hizmet süreçleri tecrübe edecekler. Artan rekabet öncesi işbirliği uygulamaları ile sürdürülebilir bir inovasyon ekosistemi yaratılmış ve Balıkesir'in rekabetçiliğine de katkı sağlanmış olacak. Başkan Yardımcımız Ümit beyin de bahsettiği başlatmış olduğumuz İşletmelerde Değer Artışı Projemiz ile bu konuda ilk adımları atmış bulunuyoruz.” dedi. (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans