ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Üniversite Hastanelerinde Ek Ödemede Hakça Dağıtım İstiyoruz

Türk Sağlık Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal, ''Sağlık çalışanları için adı tavandan olan ama adıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan bir ek ödeme yerine maaşlara zam şeklinde tek ödemenin hem çalışanın beklentisi hem de ekonomik sorunlara çare olacağını dile getiriyoruz.'' dedi.

Ek ödeme ile ilgili düzenlemelerin sürekli geciktirilmesi, yayınlanan düzenlemelerde çalışanların beklentisinin boşa çıkarılması ve Türk SağlıkSen'in 
talebindeki haklılığı vurgulayan Başkan Musa Bilal, Resmi Gazetede yayınlanan üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarına yönelik ek ödeme düzenlemesinin bunun bir tasdikinin olduğunu belirtti.

ÇALIŞANLAR HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYOR

6 aydır beklemeye rağmen ilk iki düzenlemedeki gibi çalışanlar için hayal kırıklığı olan yönetmelik değişikliğinin aynı şekilde olduğunu dile getiren Başkan Musa Bilal, idarecinin insafına terk edilip siz bilirsiniz demekle sağlık çalışanlarına bir hak verilmiş olmadığını belirterek, şunları söyledi:

''Daha önceki düzenlemelerde tecrübe edilen bu durum sağlık çalışanları için kabul edilemez. Beklentileri karşılamaktan çok uzak olan düzenlemeyi bir de adaletin terazisini şaşırıp, hakça dağıtımın önüne setler çekip, idarecinin istediği gibi eğip bükmesine imkan vermek yanlıştır.
Üniversite Hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının alın terlerinin karşılığı verilmeli; fedakarca yürütülen bir mücadelenin sonunda bunlar reva
görülmemelidir.
Biz bu konuda daha önce de YÖK'ü inisiyatif alarak tüm üniversite hastaneleri için hakkaniyetli bir ek ödeme dağılımı yapılması gerektiğini ifade etmiştik. Bu
konudaki ısrarımızı sürdürüyor ve YÖK'ü göreve bekliyoruz. Hakça bir dağıtım için gereğinin yapılmasını istiyoruz.'' (www.yenihabergazetesi.net)

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans