ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

GÜNMARSİFED AZERBAYCAN İLİŞKİLERİ GÜÇLENİYOR

GÜNMARSİFED Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı İsa Tamer Çelik Türkiye-Azerbaycan İş Geliştirme Toplantısına katıldı. Çelik toplantıda Balıkesir ve Çanakkale illerinin Azerbaycan ile yapabileceği işbirliği konuları ile ilgili görüşlerini aktarırken Azerbaycanlı yetkililerden sektörel bilgiler ve işbirliği talebinde bulundu.

Türkiye-Azerbaycan İş Geliştirme Toplantısı ,Türkonfed International Başkanı Burak Pehlivan moderatörlüğünde yapıldı. Toplantıya Azerbaycan tarafından Azerbaycan KOBİ'ler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Mammadov, Hazar Enerji Kulübü Başkanı Telman Aliyev, Azerbaycan Sahibkarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Memmed Musayev, Azerbaycan Türkiye İş Adamları Derneği (ATİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Yangın katılım sağladı. 


Günmarsifed Azerbaycan ile Güney Marmara arasındaki ticareti arttırma adına adımlar atıyor

Başkan İsa Tamer Çelik toplantıda Güney Marmara İşletmelerinin Azerbaycan'a yaptığı ihracat ve ithalat konusunda bilgiler verirken işbirliğinin arttırabileceği pek çok sektörde büyük payı Avrupa firmalarının almasından duyduğu rahatsızlığı ve bunun Güney Marmara işletmelerin lehine dönmesi arzusunu dile getirdi. 

Toplantının ana konularından bir tanesini Dağlık Karabağ'ın yeniden imarı konusu ve bu bölgedeki ticari işbirliklerinin arttırılması konusu oluşturdu. Toplantının her iki tarafı da Dağlık Karabağ konusunda Türkiye ve Azerbaycan firmalarının mutlaka işbirliği yapmaları ve ortaya çıkacak potansiyelin iki ülke özel girişimi tarafından değerlendirilmesi konusunda mutabık kaldılar. 

Günmarsifed Başkanı İsa Tamer Çelik toplantının son bölümünde Azeri yetkililerden Güney Marmara Firmalarına özel önem vermelerini talep ederken, bölge açısından büyük öneme sahip başta tarım olmak üzere bazı sektörler ile ilgili ikili ilişki bilgilerini ve işbirliğini arttırmak adına yapılabilecek çalışmalar hakkındaki görüş ve araştırmaları talep etti. Başkan Çelik Azerbaycan ile Dağlık Karabağ'ın imarı başta olmak üzere her türlü konuda Güney Marmara özel sektörü olarak işbirliğine ve desteğe açık olduklarını söyledi. (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans