ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

YAPAY ZEKADA BİR BALIKESİRLİ

Ayvalık'ta doğup büyüyen, eğitimci ailenin iki çocuğundan biri olan Mert Özer, eğitimdeki başarısını iş hayatına da taşıdı. İnternet arama motoru, çevrimiçi bilgi dağıtımı, reklam teknolojileri için yatırımlar yapan çok uluslu Amerikan anonim şirketi Google, Dr. Mert Özer'i stratejik bir biriminde işe aldı. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği'nde yüksek lisansını tamamladıktan sonra Amerika Arizona Eyalet Üniversitesi'nde doktorasını tamamlayan Mert Özer, 2020 yılının Nisan ayında Google'a başvurdu. 4 ay süren mülakatlarda Amerika, Asya ve Avrupa'dan binlerce kişiyle yarışan Mert Özer, seçilen tek kişi oldu.

Başarılı genç, dünyanın en önemli şirketlerinden Google'ın en stratejik bölümlerinden biri olan, internet alışverişlerindeki para transferleri ve finans güvenliği biriminde çalışmaya başladı.

Google'ın Silikon Vadisi'ndeki merkezinde işe başlayan Mert Özer, "Ayvalık'ta öğretmen bir ailenin çocuğuyum. Sürekli ‘oku' baskısı olmuştur. Liseyi Balıkesir Fen Lisesi'nde okudum. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği'nde yüksek lisansımı tamamladım. Oradaki bağlantılar üzerinden ABD'de çeşitli programlara başvurdum. Arizona Eyalet Üniversitesi'nden kabul alınca, 2015'te buraya geldim. 2019 aralık ayında doktoramı bitirdim. Hali hazırda bir şirkette çalışıyordum.
Bir yandan da üniversitelere ve şirketlere kendi profilimi gönderiyordum. Google ile geçen yaz görüşmeye başladık. 3- 4 ay sürdü, 8 mülakata girdim. Pek verimli bir süreç değildi. Genel bilgisayar bilimleri, veri yapıları, algoritmalar, kodlamalardı sorular. Sonrasında doktora yaptığım alanda yapay zeka üzerinde sorular soruldu. Bir de davranışsal bir mülakat oldu. Ne kadar geçimli birisiniz, takım çalışmasına ne kadar yatkınsınız gibi. Benim verdiğim cevaplar, notlar bir gruba gitti, değerlendirildi. Sonunda iyi bir sonuç aldım. Heyecanlıyım, mutluyum. Herhalde şanslıyım da” dedi. (www.yenihabergazetesi.net)

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans