ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

RESSAM ÖZDEMİR YEMENİCİOĞLU HAYATINI KAYBETTİ

Bir süredir tedavi gören Balıkesirli resim sanatçısı Özdemir Yemenicioğlu hayatını kaybetti.

Ressam Özdemir Yemenicioğlu rahatsızlığı nedeniyle Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu.

Yemenicioğlu uzun yıllar Balıkesir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde sanat çalışmalarını sürdürdü. Resmi görevinin yanı sıra resim çalışmalarıyla da kendinden söz ettiren Yemenicioğlu, eserleriyle ulusal ve uluslararası arenada da değer verilen bir sanatçıydı. Sanatçı, çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürüyor ve öğrenciler yetiştiriyordu. Yemenicioğlu 72 yaşındaydı.

 

ÖZDEMİR YEMENİCİOĞLU KİMDİR?

1948’da Balıkesir’de doğan sanatçı; Balıkesir Devlet Güzel Sanat Galerisi Müdürlüğünde resmi olarak görevinin yanı sıra sanatsal çalışmalarını yaptı.

1986 yılında Avusturya hükümetinin verdiği bursla Salzburg Yaz Akademisinde ‘RAİMUND ÇİKE’ ile çalıştı. 1991 yılında kendi imkanları ile yine Salzburg Yaz Akademisi’ nde ‘ SURÇEN BÖTCHER’ ile çalışmalar yaptı. Halen Balıkesir’ de kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Özdemir Yemenicioğlu, Anadolu Uygarlıklarından günümüze ulaşan değerli, insanlığın çağlar boyunca oluşturduğu tarihsel tortu olarak gördüğünü ve bu kaynaktan beslendiğini ifade eder.
Binlerce yıllık tarihi ile Anadolu Uygarlıklarının zengin birikimini sanatçının resimlerinde kadın kimliği ile biçimlenir. Yemenicioğlu’ nun resimlerinde; bereketin, üretkenliğin ve doğurganlığın simgesi olan Ana Tanrıça imgesi, çağdaş bir yoruma ulaşır. Sanatçının coşkulu tavrının yanı sıra, malzeme kullanışındaki çeşitlilik de anlatımını güçlendiren özelliklerinden biridir. (www.yenihabergazetesi.net)

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans