ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi 5.Yaşında

23 Nisan 2015 tarihinde “Geleceğe Açılan Köprü” sloganı ile kurulmuş olan Üniversite 5. kuruluş yıl dönümünü kutlluyor.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir'in Üniversitenin 5. Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Özdemir mesajında şunlara yer verdi.

"23 Nisan tarihi ülkemiz için önem arz eden bir tarihtir. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının kutlandığı ve o günün çocuklarımıza armağan edildiği ulusal bir bayramdır. Yalnızca Türkiye’deki çocukların değil, ulusumuzun ve tüm dünya çocuklarının bayramıdır. 23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’dır. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Eğitim ise çocuklarımızın yetişmesinde, kişiliklerinin belirlenmesinde en az aile kadar önemlidir. Bu yüzden biz eğitimcilere büyük sorumluluklar düşmektedir.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak bizler de, istikbalimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize daha huzurlu ve güvenli bir gelecek bırakmanın yolunun öncelikli olarak eğitimden geçtiğini bilerek, gelecek nesilleri en iyi şekilde yetiştirme mücadelesinde üzerimize düşen görevi en güzel şekilde yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz. Bu bilinçle ve kurulduğumuz 23 Nisan 2015 tarihinden bu yana geride bırakmış olduğumuz başarılı 5 yılımızın haklı gururuyla, ülkemizin ve dünyanın tüm çocuklarına daha iyi bir gelecek bırakmak adına üstlendiğimiz bu vazifeyi canla başla sürdürmeye devam edeceğiz.
Öncelikle Üniversitemizin kuruluşunda büyük rol oynayan, 26 yıl önce bölgemizin önce fakülte ve MYO’lara, sonrasında da üniversiteye kavuşması için büyük gayret sarf eden siyasilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, işadamlarımıza ve bölge insanımıza teşekkürü bir borç biliyoruz.
Şehrimizin başta eğitim ve kültür hayatı olmak üzere, sanayi, ekonomi, spor ve sosyal yaşamına büyük katkı sağlayan Üniversitemiz, “SEN, UMUT OL” eğitim mottosu ile yola çıkmıştır. Umut olmak, önemli bir altyapıya sahip olmayı gerektirir. Umut olmak, salt bilgiden daha fazlasını gerektirir. İyi bir insan olmak, dürüst olmak, çalışkan olmak, vatana ve millete sadakat gibi erdemlere de sahip olmayı gerektirir. Genç olmak, umut olmak için
tek başına yetmez. Gençliğin umuda dönüşmesi için yukarıda sıraladığımız özellikleri de içine alan bir eğitim anlayışı gereklidir.
Üniversitemizin eğitim anlayışı, gençliği ülkemizin ve insanlığın umuduna dönüştürmek üzerine şekillendirilmiş ve bunun için ihtiyaç duyulan adımlar atılmıştır. Tek yükü umut olan, bu umudu tüm yurda taşıyan ve umudun simgesine dönüşen Bandırma Vapuru’ndan ilham alarak belirlediğimiz eğitim felsefemizin nihai amacı da ülkemiz ve insanlık için umut olacak nesiller yetiştirmektir.
Üniversitemizin Balıkesir Üniversitesi’nden devraldığı 26 yıllık birikim ve tecrübeye sahip olan akademik kadrosu, kuruluşumuzdan bugüne kadar geçen zaman içerisinde aramıza yeni katılan akademisyenlerle birlikte daha da güçlenmiştir.
Üniversitemiz bugün itibariyle 382’si akademik, 234’ü de idari kadroda görev yapmak üzere toplamda 615’in üzerinde personeli ve 13.000’i aşkın öğrencisi ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.
Üniversitemizin akademik yapısı içinde, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi olmak üzere 9 fakülte; Bandırma Meslek Yüksekokulu, Gönen Meslek Yüksekokulu, Manyas Meslek Yüksekokulu, Erdek Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Adalet Meslek Yüksekokulu, Denizcilik Meslek Yüksekokulu ve Bandırma OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olmak üzere 8 meslek yüksekokulu; ayrıca bir de Yabancı Diller Yüksekokulu ile Rektörlük bünyesinde 2 bölüm bulunmaktadır.
Diğer yandan, lisansüstü eğitim veren Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Gönen Jeotermal Enstitüsü olmak üzere 4 enstitümüz mevcuttur.
1.020.277 m2 arazisi ve 65.858 m2 kapalı alanı bulunan ve 7 yerleşkede eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmekte olan Üniversitemizde, 41 ön lisans, 36 lisans programı ile 38 lisansüstü programı olmak üzere toplam 115 programda eğitim-öğretim faaliyeti devam etmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerleri çerçevesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, barındırdığı dinamik unsurlar ile aynı zamanda bir dünya üniversitesi olmayı da hedeflemektedir. Amacımız, zengin tarihi ve kültürel birikime sahip ve jeopolitik olarak önemli bir kavşak olma niteliği taşıyan bir şehirde kurulmuş olan Üniversitemizi, uluslararası saygınlığa sahip, bölgemizin kalkınmasında lokomotif görevi üstlenen, öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın mensubu ve mezunu olmaktan gurur duyduğu bir üniversite yapmaktır.
Üniversitemizin seçkin akademik kadrosu, idari personeli ve kıymetli öğrencileri ile hedeflerimize ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. Bu vesile ile özveriyle çalışan çok kıymetli mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
Başarılarımız beraber ve ortaktır. Elbette kat ettiğimiz yol, hayalini kurduğumuz hedeflere giden yolun henüz daha başlangıcıdır.
Üniversitemizin kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ebediyete intikal etmiş olanları rahmetle ve minnetle anıyor, 2023 Türkiye’sinde rol alacak ve 2071 Türkiye’sini inşa edecek nesilleri büyük bir özveriyle yetiştirmek arzusu ve başarılı yarınlar temennisiyle Üniversitemizin 5. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans