ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

2.DOZ AŞI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

COVİD-19 Pandemisi artış eğiliminde 2.doz aşı yapılmaya başlandı.

Balıkesir Tabip Odası yaptığı açıklamada, 100'e yakın vatandaşın Covid-19 dan kaybedildiğini ve  bugüne kadar bulunan bir ilaç olmadığını belirtti.Mutant virüsün de ne yazık ki toplumda hızla yayıldığını ve Sağlık bakanlığının açıklamasına göre 32 ilde mevcut olduğunu açıkladı.

Elimizde kalan en önemli ve etkili yöntem AŞI'dır.

Sağlık Bakanınca Covid-19 aşısının bugün itibarı ile 15 milyon doz olarak temin edildiği, şu ana kadar sağlanamayan aşı çeşitliliği ile ilgili girişimin olduğu belirtilmekte, ancak hâlihazırda aşıda tek bir ülkeye bağımlı durumumuz devam etmektedir. 11 Şubat 2021 itibarı ile sonuna kadar gelen aşı miktarı, ihtiyacımız olanın ancak % 10-15'i' kadardır.
Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr.Necdet Uçan ve yönetim kurulunun yaptığı açıklama şöyle:

''Bugün itibarı ile Sağlık çalışanlarının 2. doz aşı çalışmalarına başlanmıştır. Süreç 90 yaş üstü ve özürlü gruplar, Huzurevleri vb. nin 2. doz aşı uygulamaları ile devam ederken 11 Şubat 2021 itibarı ile 70 yaş ve üstü, 12 Şubat itibarı ile de 65 yaş ve üstünün ilk aşılarının yapılacağı belirtilmiştir.
Tüm bu süreçte randevulu alarak sağlık kurum ve kuruluşlarına başvuran hastaların daha önce olduğu gibi koridorlarda uzun süre aşının gelmesini beklememesi için yeterli miktarda ve zamanında aşı sağlanması şarttır.
Aşılamaya başlandığından bugüne kadar dört haftada yapılan aşı miktarı da 2 milyon dokuz yüz bin dozdur. Bu hızla tüm toplumun aşılanması 2 yıldan fazla sürede ancak bitirilebilir.
Ülke çapında 3 milyon kişiye yaklaşan 1. doz aşılama sayılarının acilen gerekli lojistik destek ile arttırılması, hızlandırılması ile toplum bağışıklığına olanak sağlanırken, diğer yandan sosyal hayat, kişisel hijyen, fiziksel mesafe ve koruyucu maske önlemlerden de vazgeçilmemelidir.
Bu salgın ile özel/resmi kurum ve kuruluşlar, sivil toplum ve vatandaşı da içine katarak ulusça topyekûn bir mücadele ile baş edilebileceği açıktır. Bu süreçte herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekmektedir.  '' (www.yenihabergazetesi.net)

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans