ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Panç’tan, “Uçak Müzesi” önerisi

CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç:

“Bandırma'ya yeni bir devlet hastanesi gerekli”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bandırma İlçe Başkanı Dr. Selim Panç, çeşitli konular hakkında düşüncelerini açıkladı.

ANKARA ZİYARETİ

Geçtiğimiz günlerde, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun ile birlikte, Ankara'da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettiklerini belirten Panç, şu bilgiyi verdi:

“Sayın genel başkanımıza önce Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün, Bandırma'daki bor fabrikasının yanında, belediyeye ait 157 dönümlük bir alanda yapmak istediği bor karbür üst ürün tesisleri hakkında bilgi verdik. Belediyemize ait bu arsanın satışı düşüncesiyle ilgili düşüncesini sorduk. Genel başkanımız, ‘Bu konu belediyenizin tasarrufunda bulunuyor. Ancak Sayıştay denetimlerinde bir sorun çıkmaması için dikkatli olun' dedi. Bunun yanı sıra Bandırma'da yaşama geçirmek istediğimiz Malta Deresi projesi hakkında da bilgi verdik. Genel merkezimizin, partimize ait belediyelerin çalışmalarını çok yakından takip ettiğini memnuniyetle öğrendik. Bu arada Bandırma Belediyesi'nin çalışmalarından da memnun oldukları bilgisini aldık.”

“SÖZ ÇOK, İCRAAT YOK”

Panç, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın, geçtiğimiz günlerde, Bandırma'da düzenlediği basın toplantısında, “Bandırma'da yaşayanlar, 2024 yılında, Bandırma'nın çehresinin değiştiğini görecekler” şeklindeki açıklamasını şöyle değerlendirdi:

“Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 7 yıldan beri Bandırma'ya çivi bile çakmadı. 7 yıldır Bandırma için söz çok, icraat yok. 300 bin Euro'luk yatırım olduğu öne Tema Parkı projesi ne oldu? Sahil bandı neden bugüne kadar Bandırma Belediyesi'ne devredilmedi? Şimdi de Livatya'da, Bandırma'ya yeni kanalizasyon atık şebekesi yapacaklarını söylüyorlar. Bu projenin, Yücel Yılmaz ve Büyükşehir ile ilgisi yoktur. Çünkü proje Avrupa fonlarından yapılacaktır. Ancak ilk yerel seçimde partimiz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ni kazanacak ve Bandırma'ya yapılan bu zulüm sona erecek, Bandırma da gerçek hizmetlerle buluşacaktır.”

YENİ DEVLET HASTANESİ'NE İHTİYAÇ VAR

Bandırma Devlet Hastanesi'nin, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nin yararlanacağı bir araştırma dönüştürülmesinin doğru bir karar olmasına karşın Bandırma'nın yeni bir devlet hastanesine ihtiyacı olduğuna işaret eden Panç, şunları söyledi:

“Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'ne bağlı bir tıp fakültesi açılması kararı elbette ki doğru. Ancak Bandırma Devlet Hastanesi artık yetersiz kalıyor. Çünkü yalnız Bandırma'ya değil, tüm Güney Marmara Bölgesi'ne hitap ediyor. Bandırma'nın, bir başka bölgede, en az 350-400 yataklık yeni bir devlet hastanesine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.”

İLAHİYAT FAKÜLTESİ ACİL DEĞİLDİ

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nde, “İlahiyat Fakültesi” açılması kararını, “Bu fakültenin bir aciliyeti yoktu” diye değerlendiren Panç, şöyle konuştu:

“Üniversitelerde yeni fakültelerin açılması konusunda çok iyi bir planlama yapılmalı. Her şeyden önce o bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda fakülteler açılmalı. Bandırma ve yöresinin bir ilahiyat fakültesine ihtiyacı var mıydı? Bence yoktu. Plansız-programsız fakülte açılmasını doğru bulmuyorum.”

BANDIRMA'YA “UÇAK MÜZESİ” GEREKLİ

Panç, Bandırma 6. Ana Jet Üssü'nün içine bir cami yapılacağı söylentilerini de şöyle değerlendirdi:

“İslam dininin çok kolaylaştırıcı bir özelliği, ibadetin her yerde yapılabileceğidir. Eğer doğruysa, hava üssümüzün içinde cami kurulması yerinde değildir. Çünkü orada bir camiye ihtiyaç yoktur. 1965 yılında kurulan hava üssümüzün içinde bence öncelikle bir ‘Uçak Müzesi'ne ihtiyaç vardır. Hava üssümüz, Çanakkale yolu yakınındadır. Her yıl, Çanakkale'deki şehitlikleri yaklaşık 1,5 milyon kişi ziyaret ediyor. Çanakkale'ye geçen vatandaşlarımızın, üssümüzün içinde kurulacak bir uçak müzesine büyük ilgi göstereceklerini düşünüyorum.”

KÜLTÜR MERKEZİ

Panç, Bandırma'nın, Paşakent Mahallesi'nde yapımı “yılan hikayesi”ne dönüşen kültür merkezi ile ilgili düşüncelerini şöyle açıkladı:

“Bu inşaat yine yarıda kaldı. Demirleri küflenmeye başladı. Anladığımıza göre, inşaatı yapan müteahhidin, devletten ödenekleri alamamasından kaynaklanıyor. Dilerim bu sorun çözülür ve yine kültür merkezi inşaatı yeniden başlar. Böylece Bandırma, neredeyse 20 yıla yakın süredir burada yapılamayan kültür merkezine kavuşur.”

İSTİFALAR KONUSU

CHP'den istifa ederek, Muharrem İnce'nin “Memleket Hareketi”ne katılan üç milletvekili hakkında da düşüncelerini açıklayan Panç, “Daha önce de partimizden ayrılarak yeni partiler kuruldu. Bunlardan biri de Emine Tarhan'ın kurduğu partiydi. Şimdi nerede? Bu istifalar, her geçen gün büyüyen partimize gücünden bir şey kaybettirmez” dedi.

GÜNDEM DEĞİŞTİRME ÇABASI

Sürekli halkın içinde olduklarını belirten CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç, “Başta esnafımız olmak üzere toplumun her kesimi, çok zor yaşam koşulları içinde bulunuyor. Bunun farkında olan Cumhurbaşkanımız, gündemi değiştirmek için her yolu deniyor. Şimdi de yeni Anayasa ve uzaya insan göndermekten söz ediyor. İkisinin de gerçekleşmesi mümkün değil. Gelin, önce ülkemiz insanının sorunlarına çözüm getirin, gerekirse uzay mekiğini birlikte ateşleyelim” diye konuştu.

PANDEMİYİ İYİ YÖNETEMEDİLER

İktidarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin, pandemi sürecini de iyi yönetemediğini öne süren Panç, şunları söyledi:

“Bir doktor olarak belirtmek isterim ki, pandemi konusunda bir ülkede yaşayanların bağışıklık kazanması için toplumun yüzde 60'ının aşılanması gerekir. Buna bağlı olarak da ülkemiz için 140 milyon doz aşıya ihtiyaç vardır. ama gelen aşının yetersizliği ortada. Bu iktidarın en önemli yanlışlarından biri de, 1925 yılında kurulup, aşı üretme çalışmaları da Hıfzıssıhha Enstitüsü'nü kapatması olmuştur. Zaten bu iktidar, göreve geldiği günden beri Atatürk'ün getirdiği cumhuriyetin değerlerini yok etmeye çalışmaktadır.” (HABER: ÖNDER BALIKÇI / www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans