ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Ayvalık'ı hortum ve dolu vurdu

Ayvalık Belediye Başkanı: "Şuan sayısını tespit etmekte zorlanıyoruz. En büyük zarar gören bölge Sarımsaklı, Paşalimanı'nda da ciddi hasar var."

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde şiddetli yağış, dolu ve hortum olayıyla birlikte etkili oldu.

Ayvalık'da çıkan hortum sonucu oteller bölgesindeki yerleşim yerlerinin çatıları uçtu..Bölgeye AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış ve lodosun ardından hortum meydana geldi. Hortum sonucu bölgede bulunan çok sayıda evin çatısı uçarken olay yerine AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Şiddetli yağış nedeniyle ilçenin Eski Garaj ve Atatürk Caddesi'nin Kırlangıç mevkiinde göller oluştu. Yağış nedeniyle yollarda biriken suların oluşturduğu göller nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Şiddetli yağış ile birlikte etkili olan dolu yağışı nedeniyle Cennet Tepesi istikametinden ilçe merkezine gitmek isteyen bir otomobil kayarak yoldan çıktı ve yol kenarındaki direğe çarparak hendekten aşağıya uçmaktan son anda kurtuldu.

Ayvalık'ın dünyaca ünlü Sarımsaklı mevkiinde ise şiddetli yağış sırasında oluşan hortum nedeniyle bazı evleri uçtu. İlk belirlemelere göre ölen ve yaralananın olmadığı şiddetli yağış, dolu ve hortum sonrasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Ayvalık Belediyesi ekipleri yola uçan çatı parçalarını kaldırabilmek için seferber oldu.

"Tespit etmekte zorlanıyoruz epey binanın çatısı uçtu"

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, en büyük zarar alan bölgenin Sarımsaklı olarak ortaya çıktığını söyledi. Ergin, "Şuan sayısını tespit etmekte zorlanıyoruz ama epey binanın çatısı uçmuş durumda, şükürler olsun ki herhangi bir can kaybı söz konusu değil. Belediyenin işletmesi olan Paşalimanı'nda ciddi hasar var, tüm ekiplerimiz sahada gerekli müdahaleyi çalışmayı yapıyorlar" diye konuştu.  (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans