ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

MANYAS OVASINDA 38 BİN 580 DEKAR ALAN SULAMAYA AÇILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Balıkesir iline yaptığı yatırımlarla, mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye , derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyduğu,modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.



Balıkesir ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız;
“Bu kapsamda Manyas Ovası Sağ Sahil Sulaması 2. Kısım İnşaatında 38 bin 580 dekar alanda çalışmaların tamamlanarak sulamaya açıldığını ‘Projenin tamamının bitirilmesi ile birlikte ise toplamda 11 bin 580 dekar tarım alanının daha sulamaya açılacağını söyledi.
Yıldız, 'Projenin %85'lik kısmı tamamlanmış olup; bugüne kadar 4 543 metre ana kanal ile 111 kilometrelik CTP ve HDPE boru döşenmiştir. Ayrıca iş kapsamında, Manyas Gölü'nün tarımsal atık sulardan korunması için toplam 3 adet drenaj pompa istasyonu ve 93 kilometre uzunluğunda drenaj kanalı bulunan drenaj şebekesinin 85 kilometrelik bölümü tamamlanmıştır. Projenin hayata geçirilmesiyle milli ekonomiye yılda 49 Milyon 998 Bin 194 Türk Lirası katkı sağlanacaktır.” dedi. (www.yenihabergazetesi.net)

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans